PUR isoleerder aan het woord

Voegers, restaurateurs, projectleiders, werkvoorbereiders, administratief medewerkers: een heel scala aan functies bij Takkenkamp. Allemaal werken we, in ons eigen beroep en eigen kracht, aan de verduurzaming van Nederland. Door isolatie, restauratie of gevelonderhoud. Omdat we zoveel bijzondere functies hebben, gaan we in dit interview wat dieper in op één van de functies. Met passie voor je vak aan de slag gaan vinden we heel belangrijk, maar waar komt die passie nou vandaan?  Deze keer vertelt Michel Hoen, al 14 jaar PUR isoleerder, over zijn werk bij Takkenkamp en de passie voor zijn vak.


Wie ben je?
Ik ben Michel Hoen, 36 jaar en werk in totaal al 14 jaar als PUR isoleerder. Ik had geen ervaring als isoleerder en al helemaal niet gespecialiseerd in PUR, maar door het vak van collega’s te leren heb ik inmiddels een heel aantal jaar ervaring.

Wat maakt je vak leuk?
Lekker weg zijn. Altijd uitdaging. Iedere kruipruimte is anders, je weet natuurlijk niet wat je van te voren aantreft onder de vloer. Ik werk door het hele land en vind het heerlijk om veel op pad te zijn. Altijd op dezelfde plek zijn en hetzelfde doen is niets voor mij. Nu is iedere dag een verrassing.

Wat moet je bezitten om een goede PUR isoleerder te zijn?
Het is wel belangrijk dat je niet echt bang bent. Als er nieuwe jongens het vak komen leren, kun je vaak meteen al zien of het iets voor ze is of niet. Ik denk dat het dus wel een beetje in je moet zitten. Maar als je niet bang bent aangelegd, geen claustrofobie hebt en zin hebt in uitdaging, dan denk ik dat je een hele goede PUR isoleerder kunt worden.

Best een verborgen plek, die kruipruimte, kom je vreemde dingen tegen?
Joh, van alles kom je tegen. Dode katten, ratten, muizen, allerlei andere dieren. Het gekke is dat je gewend raakt aan de kruipruimte en wat je daar aantreft. Omdat je (bijna) iedere dag onder de vloer zit, kijk je niet meer zo op van een beetje ongedierte in de kruipruimte.

Waarom zou je mensen aanraden dit vak te leren?
Het is gewoon echt heel mooi werk. Alles eromheen, de vrijheid, afwisseling en uitdaging maakt dat ik dit beroep echt wel zou aanraden. Het leuke is ook dat, wanneer het een beetje in je zit, je ook heel veel kunt leren. Op een gegeven moment word je echt specialist op dit gebied en dat is toch wel heel gaaf!

Jij ook?

Wil jij je laten omscholen tot PUR isoleerder of ben je op zoek naar een leuke baan?
Neem dan contact op met Irma Klein Bleumink (HR adviseur) via irma@takkenkamp.com
of bel naar 06-53199766.

Werken bij Takkenkamp