Alle isolatiematerialen in de kruipruimte

Home/Alle isolatiematerialen in de kruipruimte

Geen vocht meer in de kruipruimte, schimmel behoort tot het verleden én een woning die makkelijker te verwarmen is; zomaar een aantal voordelen van kruipruimte isolatie. Door de kruipruimte te isoleren (vloer- óf bodemisolatie), treden veel voordelen op. Wat alle voordelen zijn, dat leest u hier.

Er zijn veel manieren om de kruipruimte van goede isolatie te voorzien. Lees hier wat de opties zijn.

Het verschil tussen bodem- en vloerisolatie

Bij het isoleren van de kruipruimte zijn er twee mogelijkheden. Namelijk: de onderkant van de vloer isoleren (vloerisolatie) of de bodem van de kruipruimte (bodemisolatie). Voor beide typen isolatie gebruiken we verschillende isolatiematerialen.

Isolatiematerialen vloerisolatie

Elastospray | Maximale isolatie bij een minimale dikte

BASF Elastospray is een twee componenten isolatiemateriaal dat tegen de onderkant van de vloer wordt aangebracht. Het voordeel van deze manier van isoleren is dat er in meerdere arbeidsgangen een naadloze thermische isolatielaag wordt aangebracht. Het toepassingsgebied omvat nagenoeg alle oppervlakken.

Een zeer unieke eigenschap van purschuim is dat het zorgt voor een blijvend luchtdichte vloer. Geen kruipruimtelucht met radon en vocht meer in de woning. Dit is zeker cruciaal in combinatie met mechanische afzuiging.

Elastospray is een gesloten cellen schuim. Dat houdt in dat het een sterk en compact isolatieschuim is met hoge dichtheid, gesloten cellen en de hoogte isolatie waarde. Het schuim is zeer geschikt voor in de kruipruimte omdat het zeer vochtbestendig is. Een andere vorm van polyurethaan is een open cellen schuim. Takkenkamp verwerkt alleen het gesloten cellige schuim. Open cellen schuim blijft namelijk zacht en heeft een open structuur en lagere dichtheid. De isolatiewaarde van open cellen schuim is lager, dus er moet een dikkere laag worden aangebracht om dezelfde isolatie waarde te behalen. Een ander nadeel van open cellen schuim is dat het niet aan te raden is om te gebruiken in vochtige ruimtes, omdat er gemakkelijk water in kan trekken.


Jetspray | De kracht van wol met het gemak van spray

Knauf Jetspray is een geblazen wol product op de onderzijde van een steenachtig of betonnen vloeroppervlak. De onderzijde van de vloer dient eerst met een primer (hechtlaag) te worden voorbehandeld, waarna de Jetspray kan worden aangebracht. Het materiaal bestaat uit ongebonden wol vlokken die gemengd worden met Jetspray fix (een organisch bindmiddel) deze wordt daarna tegen de onderzijde van de vloer gespoten.

Download hier meer informatie over Jetspray. 


Airofill EPS | Matrasfolie gevuld met parels

Airofill vloerisolatie bestaat uit een matrasfolie die aan de onderkant van de vloer wordt bevestigd. Na bevestiging wordt de matrasfolie gevuld met EPS parels. Voordelen van dit systeem? Circulair systeem, hoge energiebesparing, dampopen isolatie, snel uitgevoerd, schoon en zonder overlast.

Meer lezen over dit systeem? Dat kan hier.

Isolatiemateriaal bodemisolatie

Voor isolatie van de bodem worden EPS parels gebruikt. Airofill EPS bodemisolatie is een innovatieve oplossing waarbij grote grijze parels van geëxpandeerd polystyreen (EPS) toegepast worden op de bodem van vochtige en/ of moeilijk bereikbare lage kruipruimtes. Deze parels brengen de luchtvochtigheid in huis in balans. Hierdoor verbetert het woonklimaat en dus ook het leef comfort in huis.

Meer informatie over bodemisolatie met EPS parels leest u hier


Bovenstaande kruipruimte isolatiematerialen worden door Takkenkamp isolatie gebruikt voor een optimale isolatie van de vloer. We maken als Takkenkamp een Quick scan van een woning om zo samen met de opdrachtgever tot een optimaal resultaat te komen. Verder geeft dit als voordeel dat we samen precies weten hoe de woningen worden geïsoleerd. 

Wij willen u dan ook graag uitnodigen om samen in gesprek te gaan, en te kunnen bekijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Wij als Takkenkamp werken veelal met de methodiek RGS.

Onze zakelijke adviseur Noord-Nederland is Jan van Waarden, te bereiken op 06 46672274.
Onze zakelijke adviseur Midden en Zuid-Nederland is Marcel van Haren, te bereiken op 06 15169973.

Of:

Advies op maat
Advies op maat
Stel hier uw vraag