Alles over de nieuwe landelijke subsidie

Vanaf 15 september is er nieuwe landelijke subsidie beschikbaar voor isolatie van eigen woning. Duurzame initiatieven worden steeds meer gestimuleerd door de overheid. En dat is natuurlijk heel mooi! Het verduurzamen van de buitenschil van je woning zorgt namelijk voor een lagere energierekening, meer comfort en een waardestijging van je woning. Daarbij draag je zo ook jouw steentje bij aan het milieu. De nieuwe subsidie die vrij komt is speciaal gesteld om het isoleren van je woning aantrekkelijker te maken. Wanneer je nu twee isolatiemaatregelen laat uitvoeren, ontvang je tot wel 20% subsidie.

Maar wat zijn precies de regels? Hoe kom je in aanmerking voor die subsidie? Hoe meld je je aan? Allemaal logische vragen. Daarom hebben we alles wat je moet weten over de landelijke subsidie voor je op een rijtje gezet.

  •  Onder de subsidieregeling valt een aantal energiebesparende maatregelen. In de tabel in dit artikel staat precies welke energiemaatregelen je kunt laten uitvoeren, waarbij ook de minimale Rd of U-waarde zijn aangegeven
  •  Het is even belangrijk om te kijken naar het minimale oppervlak dat u moet laten isoleren om de subsidie te kunnen aanvragen. In de tabel staat per soort woning het minimum aangegeven.
  •  Om in aanmerking te komen voor de subsidie, moet je minimaal 2 maatregelen laten uitvoeren. De combinatie kan bijvoorbeeld zijn: spouwmuurisolatie en vloerisolatie. Of dakisolatie en HR++ glas. Op hoekoopik.nl staan de combinaties duidelijk weergegeven. Bijvoorbeeld spouwmuur in combinatie met vloerisolatie, wat gaat u besparen? U leest het hier.
  • Voor de verschillende soorten isolatie is er een bedrag per m² vastgesteld. Voor spouwmuurisolatie ontvangt u €5 per m². Voor gevelisolatie is dat €30 per m². Bij dakisolatie bedraagt de subsidie €20 per m². Voor vloerisolatie ontvangt u €5 per m² en bij bodemisolatie is dat €4 per m². Voor HR++ glas ontvangt u €35 per m² en voor triple glas €45.
Energiebesparende maatregel Minimalekwaliteit Minimale hoeveelheid Subsidie per m2
  Rd in m2K/WU in W/m2K Tussenwoning Hoekwoning/

2 kap

Vrijstaand Etage  
Spouwmuurisolatie Rd≥ 1,1 15 m2 33 m2 50 m2 13 m2 € 5
Gevelisolatie (binnen of buiten) Rd≥ 3,5 18 m2 40 m2 55 m2 13 m2 € 30
Dakisolatie Rd≥ 3,5 31 m2 38 m2 57 m2 14 m2 € 20
Vloerisolatie Rd≥ 3,5 27 m2 32 m2 44 m2 20 m2 € 5
Bodemisolatie € 4
HR++ Glas U≤ 1,2 10 m2 12 m2 15 m2 8 m2 € 35
Triple Glas U ≤ 0,8 € 45

Bron: Staatscourant, 1 september 2016

  • Wanneer je in je gemeente óók subsidie kunt ontvangen voor isolatie, dan mag je deze stapelen met de landelijke subsidie!
  • Waar vraag je de subsidie aan en wat heb je hiervoor nodig? Daarvoor verwijzen we u graag naar de site van de RVO. Hier vindt u alle informatie over wat u nodig hebt om de aanvraag te kunnen voltooien.

Wilt u wel uw woning laten isoleren, maar heeft u geen idee welke mogelijkheden er zijn en hoe u dit het beste aan kunt pakken? Neem contact met ons op! Onze adviseurs zitten voor u klaar om al uw vragen over de verschillende soorten isolatie te beantwoorden. We zijn bereikbaar via: telefoon 055 5333120 (werkdagen van 8 tot 5), email – info@takkenkamp-isolatie.nl en social media.

Advies op maat
Contact