Voordelig isoleren met twee subsidies

Home/Voordelig isoleren met twee subsidies

Wanneer je woont in de gemeente Berkelland wordt het isoleren van je woning nu wel heel voordelig! Er zijn namelijk twee subsidies beschikbaar die allebei gebruikt mogen worden door inwoners van de gemeente die hun woning willen verduurzamen. Wat dat precies inhoudt en hoeveel je kunt besparen leggen we hier uit.

Website Gemeente Berkelland

Gemeentelijke subsidie

In de gemeente Berkelland is er een extra subsidie voor woningisolatie bij particulieren. Deze subsidie kan oplopen tot wel 500 euro wanneer de kosten 1500 euro of meer bedragen. Wanneer je minder dan 1500 euro besteedt, krijg je 1/3 van de kosten vergoed. Spouwmuurisolatie kost bijvoorbeeld gemiddeld 1300 euro. 1/3 van die kosten terugkrijgen betekent dat je zo’n 430 euro terugkrijgt van de gemeente Berkelland. Een investering in spouwmuurisolatie is in dit geval maar 870 euro!

Wat moet je doen om in aanmerking te komen voor deze subsidie?

Om deze subsidie te ontvangen moet je minstens één van de volgende maatregelen laten uitvoeren:

  1. Bestaand glas vervangen door HR++ glas
  2. Vloerisolatie aanbrengen met een isolatiewaarde (Rd) van minimaal 2,5 m² K/W
  3. Dakisolatie aanbrengen met een isolatiewaarde (Rd) van minimaal 2,5 m² K/W (het isoleren van de vloer van niet-verwarmde vliering wordt ook beschouwd als dakisolatie)
  4. Gevel- of spouwmuurisolatie aanbrengen door het isoleren van nog niet geïsoleerde muren door:
    1. aanbrengen van isolatie in de bestaande spouw
    2. aanbrengen van andere gevelisolatie met een isolatiewaarde (Rd) van minimaal 2,5 m² K/W
Takkenkamp Isolatie Gemeenteberkeland stappen

Landelijke subsidie

Vanaf 15 september 2016 kun je tot wel 20% subsidie krijgen voor het isoleren van je dak, spouwmuur, gevel, vloer en glas. Het verschil met de gemeentelijke subsidie is dat je twee isolatiemaatregelen laat uitvoeren om in aanmerking te komen voor deze subsidie.

Het mooie aan deze landelijke subsidie is het feit dat deze gestapeld mag worden met andere subsidies die in de gemeente worden vrijgegeven. In gemeente Berkelland kun je dus naast de 500 euro van de gemeentelijke subsidie ook nog eens tot 20% van de totale kosten terugkrijgen. Laat je bijvoorbeeld spouwmuur- en vloerisolatie uitvoeren, dan ziet dat er ongeveer zo uit:

Takkenkamp Isolatie Gemeenteberkelland
Advies op maat

Meer informatie over de landelijke subsidie vind je hier. 

Wil je meer weten over de subsidies, isolatiemogelijkheden of offertes aanvragen? Neem dan contact op met onze adviseurs. Iedere werkdag zitten ze voor u klaar van 8 tot 5 → telefoonnummer: 055 53 33 120

Advies op maat
Contact
Stel hier uw vraag