Besparen met spouwmuurisolatie

Een van de meest voorkomende vragen bij spouwmuurisolatie is wat het oplevert. Spouwmuurisolatie is een redelijk goedkope investering. De investering voor spouwmuurisolatie is gemiddeld € 1.350,-. Maar dit zorgt tevens voor een besparing van € 400,- op jaarbasis (bij een gemiddeld huis). Dat betekent dat je met iets minder dan 3,5 jaar de investering hebt terugverdiend. De meeste huiseigenaren wonen langer dan 3,5 jaar in hun woning, dus daarna kun je gaan besparen.

Maar je kunt meer dan alleen de investering terugverdienen

Je kunt meer dan alleen de investering terugverdienen. Want wanneer je na 3,5 jaar in je woning blijft wonen, ga je er elk jaar gemiddeld € 400,- op vooruit. Daarbij wordt je woning meer waard. Je woning is namelijk een stuk milieuvriendelijker en dat kun je meenemen in de vraagprijs wanneer je je woning verkoopt. En buiten het financiële plaatje om: een geïsoleerde woning zorgt voor een fijner wooncomfort en is beter voor het milieu.

Is elke woning geschikt voor spouwmuurisolatie?

Nee, niet elke woning is geschikt voor spouwmuurisolatie. Wanneer de woning is gebouwd tussen 1930 en 1975 dan is de kans groot dat spouwmuurisolatie mogelijk is voor de woning. Want woningen gebouwd voor 1930 hebben vaak geen spouwmuur. En woningen gebouwd na 1975 zijn vaak al voorzien van een geïsoleerde spouwmuur. Toch kan het zo zijn dat deze isolatie is verouderd of niet voldoende oplevert, hiervoor bieden wij een andere oplossing, namelijk: Aminotherm. Dit is een speciaal nieuw ontwikkeld UF-schuim en is een open cel, thermo hardende schuim die in vloeibare vorm wordt geleverd en ter plekke wordt verwerkt. Aminotherm maakt gebruik van lucht en niet van Cfk’s of andere chemische stoffen om op te schuimen. Het plakt en zwelt niet na het aanbrengen. Het is zeer dampdoorlatend, ademend en waterafstotend. Takkenkamp Isolatie is 1 van de 4 geselecteerde bedrijven binnen Nederland die Aminotherm mag aanbrengen.

Spouwmuurisolatie aanvragen?

Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Vul dan het formulier in en wij kunnen je exact informeren over wat de mogelijkheden zijn.

Advies op maat
Contact
Takkenkamp Isolatie Spouwmuur isolatie