Beste isolatie materiaal

Wanneer u uw huis gaat isoleren is het natuurlijk belangrijk dat dit met geschrikt materiaal gebeurd. Daarom hebben wij de beste isolatie materiaal per onderdeel voor u op een rijtje gezet. Zo dat er niks mis kan gaan wat betreft het isolatie materiaal.

Beste isolatiemateriaal dak

Er kunnen diverse materialen gebruikt worden om het dak te isoleren. Een optie hiervoor is PIR isolatieschuimplaat. Dit materiaal is specifiek ontwikkeld voor isolatie. Het bied een goede brandveiligheid en is goed beloopbaar.

PIR isolatie schuimplaat

PIR is een kunststof die speciaal gemaakt is voor isolatie. Het biedt een grote brandveiligheid en is goed beloopbaar. Daarnaast heeft PIR ook een hoge isolatie waarde waardoor er een minder dikke PIR plaat voor nodig is. Omdat de platen zo dun zijn zorgt dit voor minimaal ruimteverlies tussen de balken. De platen zijn erg licht en sterk, bij de verwerking komen geen schadelijke vezels vrij. De schuimplaat kan het gebruikt worden voor thermische isolering bij een dak. En is voorzien van een CE-markering.

Supafil Timber Frame

De Supafil Timber Frame oftewel inblaas wol houtskeletbouw. Dit is een duurzame glaswol zonder bindmiddel. Het biedt goede thermische eigenschappen. Ook biedt het optimale opvulling bij het inblazen in houtskeletbouw wanden. Het is erg eenvoudig aan te brengen aan houtskeletbouw wanden, hellende daken en plafonds.

Beste isolatiemateriaal spouwmuur

Wanneer u uw spouwmuur gaat isoleren komt er isolatie materiaal tussen de binnen en buiten wand. Bij een spouwmuur zit hier namelijk wat ruimte tussen dat er voor zorgt dat er veel warmte verloren gaat in een huis. Er zijn verschillende soorten materialen te gebruiken wanneer u uw spouwmuur wil isoleren. Daarom hebben wij deze materialen voor u op een rijtje gezet.

EPS Parels

EPS Parels worden ook wel Airofill EPS genoemd. En lijkt een beetje op piepschuim. Deze parels bestaan met name uit waterstof en koolstof. Ze zijn niet schadelijk voor het milieu of de gezondheid van de mens. En bedragen 98% stilstaande lucht waarvan de overige 2% polystyreen bedraagt. Ze bieden een hoge isolatie waarde en zijn goed bestand tegen schimmel en rot. Het gaat tientallen jaren mee en is goed betaalbaar.

Minerale wol

Minerale wol wordt ook wel Supafil genoemd. Dit materiaal bestaat 80% uit gerecycled glas. Er wordt hierbij niet gebruik gemaakt van bepaalde bindmiddelen. De wol wordt in de muur geblazen wat zorgt voor een optimale verdeling. Het materiaal is waterafstotend waardoor er geen vochtproblemen kunnen optreden in de spouwmuur. Ook heeft het geen slechte invloed op de luchtkwaliteit.

Isolatieschuim

Isolatieschuim wordt ook wel Aminotherm genoemd. Dit is een speciaal ontwikkeld UF schuim. Het wordt vloerbaar in de spouwmuur gespoten en wordt naar enkele tijd verhard. Hierdoor worden alle scheurtjes gedicht.  Het materiaal maakt gebruik van lucht, is dampdoorlatend en waterafstotend. Takkenkamp Isolatie zijn 1 van de 4 Nederlandse isolatie bedrijven die Animotherm mogen aanbrengen. Kijk de video hieronder voor een nog duidelijkere uitleg wat betreft Aminotherm.

Beste isolatiemateriaal vloer

Vloer isolatie kan het ervoor zorgen dat uw vloer al snel 4 graden warmer wordt. Vocht wordt direct verholpen en kunt u een hoop geld besparen op de stookkosten. Vloer isolatie kan ook wel kruipruimte isolatie genoemd, omdat de isolatie vanuit de kruipruimte wordt aangebracht.

Jetspray

Jetspray is een unieke methode bij het isoleren van betonvloeren via de kruipruimte. Dit materiaal is makkelijk aan te brengen doormiddel van een spray-vorm en levert een goede thermische prestatie. Het materiaal is brandveilig en is duurzaam. En zorgt voor een hoge isolatiewaarde wat zich uit tot een label verbetering naar uw woning. Het product binnen 1 dag aangebracht worden en zal voor geen overlast zorgen.

Let op: We leveren nu PIF folie inplaats van Jetspray. Lees hier meer informatie over PIF.

Elastopray

Elastospray wordt ook wel polyurethaan genoemd. Dit wordt wederom tegen de onderzijde van de vloer aangebracht met een spuitpistool. De schuimlaag is van hoge kwaliteit en is luchtdicht. Het materiaal zal na enkele minuten uitgehard zijn. Niet alleen de vloer wordt bespoten maar ook een deel van de muren om koudebruggen zo veel mogelijk te beperken. Het sproeischuim kan op de moeilijkste plekken aangebracht worden wat dus zorgt voor een goede isolatie van de vloer.

Advies op maat
Contact
Takkenkamp Isolatie Dakisolatie