Beste vloerisolatie

Home/Beste vloerisolatie

De beste vloerisolatie met Takkenkamp Isolatie!

Bent u op zoek naar de beste vloerisolatie voor bij u in huis? Dan bent u bij Takkenkamp Isolatie aan het juiste adres. Wij zijn een professioneel, no-nonsense bedrijf met een uitstekende staat van dienst, ook op het gebied van vloerisolatie! Door het continu blijven bewaken van de kwaliteit en ontwikkelingen, kunnen wij u de beste vloerisolatie leveren die  beschikbaar is. Een vloer isoleren kunt u het beste door een professional laten doen, wij kunnen dit al in één dag voor u realiseren!

Waarom vloerisolatie?

Waarom vloerisolatie nemen kan verschillende redenen hebben. Wellicht wilt u besparen op de energiekosten of bent u die koude voeten zat, hoe hoog de thermostaat ook staat. Vloerisolatie helpt! Door middel van isolatie aan de vloer wordt het zo’n 4 graden warmer, heeft u geen last meer van tocht en vochtproblemen in uw woning én u bespaart ook nog eens op de energiekosten! Buiten de eerder genoemde voordelen is het gebruik maken van vloerisolatie ook goed voor het milieu, dit doordat er minder stookkosten zijn. Lagere stookkosten zorgt weer voor minder C02 uitstoot, wat weer bijdraagt aan een schonere planeet. Het isoleren van uw vloer lost veel problemen op. Heeft u een vochtige kruipruimte, koude vloer of tocht in huis? Dan is vloerisolatie vrijwel altijd de beste oplossing. Woningen van voor 1982 hebben meestal een vloer die nog niet geïsoleerd is. Is uw woning jonger dan het bouwjaar 1982? Dan is uw vloer hoogstwaarschijnlijk al geïsoleerd tijdens de bouw.

Soorten vloerisolatie:

Er bestaan verschillende soorten vloerisolatie. De meest gebruikte vorm van vloerisolatie is kruipruimte isolatie. Dit wordt via de onderkant van de vloer aangebracht, via de kruipruimte dus. Deze vorm van isolatie levert dan ook de meeste energiebesparing op. Let op: hiervoor moet uw kruipruimte minimaal 50 cm hoog zijn. Een andere veelvoorkomende vorm is bodemisolatie, hierbij wordt de bodem van de kruipruimte geïsoleerd. Bodemisolatie wordt vaak gebruikt bij woningen, waarbij de kruipruimte lager is dan 50 cm. Naast de twee meest voorkomende soorten vloerisolatie bestaan er natuurlijk nog meer zoals het aanbrengen van isolatiemateriaal onder een houten vloer, de bovenkant van een vloer isoleren of een hele nieuwe vloer aanleggen.

Maar welke vorm van vloerisolatie is de beste keuze voor u? Deze vraag is voor ons op afstand niet te beantwoorden, klikt u op advies op maat, dan vraagt u vrijblijvend een offerte aan en helpen wij u verder!

Energie besparen met de beste vloerisolatie

Zoals al eerder aangegeven, met het isoleren van uw vloer bespaart u meteen op de energiekosten. Volgens de berekeningen van Milieu Centraal is het rendement van vloerisolatie vergelijkbaar met een rente van 7% op een spaarrekening. Na het isoleren van uw vloer, gaat u op jaarbasis gemiddeld 325 m3 minder gas verbruiken, wat neerkomt op ongeveer €210,- per jaar.

Terugverdientijd / kosten vloerisolatie:

Hieronder vindt u een afbeelding die laat zien wat de terugverdientijd en kosten van vloerisolatie zijn. Uw te isoleren oppervlakte berekent u door de lengte x breedte van de woning op te meten en daarbij opgeteld de totale vloer omtrek, vermenigvuldigd met 0,30 cm.

Terugverdientijd - Kosten vloerisolatie

* prijzen zijn gebaseerd op informatie van Milieucentraal peildatum januari 2016. Voor vragen kunt u contact opnemen met onze adviseur.

Het beste vloerisolatie materiaal

Als beste vloerisolatie specialist, gebruiken wij ook de beste vloerisolatie materialen! Twee van de meest gebruikte producten zijn Jetspray en Elastospray, oftewel PUR. Jetspray is een uniek, duurzaam isolatiesysteem welke wordt toegepast bij betonvloeren. Jetspray is een glaswol, het bestaat uit minerale vezels van hoogwaardige kwaliteit en een organisch bindmiddel en primer. Elastospray, oftewel PUR wordt tegen de onderzijde van de vloer aangebracht. Deze PUR wordt in enkele lagen gespoten en is met een paar minuten volledig uitgehard.

Advies op maat
Advies op maat
Stel hier uw vraag