Login
Zoeken...
788 klanten waarderen ons gemiddeld met een 8.7/10
788 klanten waarderen ons gemiddeld met een 8.7/10
Direct contact? Laat hier je nummer achter en we bellen z.s.m. terug.


Beste vloerisolatie

/Beste vloerisolatie
Beste vloerisolatie 2018-11-26T13:12:10+00:00

Het aan laten brengen van vloerisolatie verhoogt het comfort in huis en bespaart energie. Wilt u ook warmere voeten in uw huis? Kijk hieronder naar de mogelijkheden.

Het isoleren van uw vloer op de begane grond draagt bij aan het milieu. Nadat het isolatiemateriaal is aangebracht, verbruikt u op jaarbasis gemiddeld 325 m3 minder gas. Dat scheelt u ongeveer 210 euro per jaar op de energierekening en 580 kilogram CO2-uitstoot. Een geïsoleerde vloer voelt bovendien niet alleen minder koud aan, maar uw huis is ook gelijkmatiger warm. Daarnaast voelt u minder tocht en heeft u geen last meer van vocht vanuit de kruipruimte.

Vloerisolatie is makkelijk aan te brengen als u een hoge kruipruimte heeft, maar ook zonder of met een lage kruipruimte is het isoleren van uw vloer mogelijk.

Tips om uw vloer te isoleren

  • Heeft uw huis een kruipruimte van minstens 35 cm hoog? Dan is het aanbrengen van isolatie tegen de onderkant van de vloer een goede keuze. Het is makkelijk aan te brengen en levert een goede besparing en veel comfort op.
  • Heeft u geen kruipruimte of is die lager dan 35 centimeter, dan zijn er nog andere mogelijkheden. Denk hierbij aan het isoleren van de bodem van de kruipruimte of de vloer van bovenaf isoleren.
  • Gaat u uw vloer isoleren, doe het dan meteen goed. Zorg dat de vloer na isolatie een goede isolatiewaarde (zogeheten Rc-waarde) heeft. Bij isolatie aan de onderzijde van de vloer is dat minstens 2,5.
Advies op maat
Advies op maat