Beste vorm van isolatie voor uw woonsituatie

Het isoleren van uw woning lost veel problemen op. Teveel energieverbruik, koude voeten in huis, een vochtige kruipruimte. Maar welke vorm van isolatie is nu het beste voor uw persoonlijke woonsituatie? 

Er zijn veel vormen van isolatie. Daarom kan het lastig zijn om te bepalen welke isolatievorm toegepast moet worden om het gewenste resultaat te bereiken. Welk type van isolatie het meest geschikt is voor uw situatie is afhankelijk van een aantal factoren zoals het bouwjaar van uw woning en of er al isolatie is aangebracht. We zetten de verschillende typen isolatie en de voordelen op een rijtje.

Spouwmuurisolatie

Bij spouwmuurisolatie wordt er isolatiemateriaal aangebracht in de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur, de spouw. Door deze vorm van isolatie gaat er minder warmte verloren en hoeft u minder te stoken om het alsnog lekker warm te hebben in huis. Woningen die gebouwd zijn tussen 1920 en 1976 hebben meestal een spouwmuur, waardoor het dus mogelijk is om deze vorm van isolatie aan te brengen.

Spouwmuurisolatie wordt vaak aangeraden als u last heeft van koudeval, tocht en koud aanvoelende muren. Ook wanneer u energie wilt besparen is spouwmuurisolatie een goede vorm van isolatie.

Bodemisolatie

Bij dit type van isolatie wordt de kruipruimte geïsoleerd. Het woord zegt het eigenlijk al; er wordt een isolerende laag aangebracht op de bodem van de kruipruimte van uw woning. Dit zijn een soort piepschuim parels die vocht in de kruipruimte uitstekend tegengaan. Bodemisolatie past bij uw woonsituatie als uw huis beschikt over een kruipruimte die 50 centimeter of lager is.

Bodemisolatie is een goede oplossing als u problemen heeft met een vochtige en koude kruipruimte.

Vloerisolatie

Koude voeten in huis hoe hoog de verwarming ook staat? Vloerisolatie helpt! Heeft u een woning van voor 1982? Dan is de kans groot dat uw vloer nog niet geïsoleerd is. Bij vloerisolatie wordt er een isolerende laag tegen de onderkant van de vloer bevestigd. U heeft de keuze uit verschillende isolatiematerialen wanneer u kiest voor vloerisolatie.

Vloerisolatie is een uitkomst als er optrekkend vocht is vanuit de kruipruimte en de vloer onaangenaam koud aanvoelt. 

Dakisolatie

Veel warmte gaat verloren via het dak. Dakisolatie levert dan ook veel energiebesparing op. Wilt u uw zolder isoleren omdat u meer gebruik wilt maken van uw zolder? Of wilt u over het algemeen meer energie besparen? Kies dan voor dakisolatie.

Dakisolatie zorgt voor een flinke energiebesparing en een waardestijging van uw woning. 

Tijdens een adviesgesprek met een van onze adviseurs komt u erachter welk type van isolatie het beste past bij uw woonsituatie. Maak nu gebruik van onze Philips Hue White starterkit actie en vraag een adviesgesprek aan.