Login
Zoeken...
791 klanten waarderen ons gemiddeld met een 8.7/10
791 klanten waarderen ons gemiddeld met een 8.7/10
Direct contact? Laat hier je nummer achter en we bellen z.s.m. terug.


Bodemisolatie

//Bodemisolatie
Bodemisolatie 2018-12-14T13:21:03+00:00

Bodemisolatie in de kruipruimte van uw huis

Vocht, tocht en schimmels in uw kruipruimte? Grote kans, want de kruipruimte van uw woning is voor deze ongemakken de perfecte plek. En wat zijn de gevolgen? Een muffe lucht, koude vloer en schimmelplekken in uw huis. Maar ook: hout- of betonrot en leidingen die roesten. Bodemisolatie is de oplossing! Naast wooncomfort levert dat u ook nog eens geld op. Het rendement van bodemisolatie is namelijk vergelijkbaar met een rente van 8% op een spaarrekening (volgens berekeningen van MilieuCentraal).

Kruipruimte isolatie is misschien een bekendere term. Bij het isoleren van de kruipruimte zijn er twee mogelijkheden. Namelijk: de onderkant van de vloer isoleren (vloerisolatie) of de bodem van de kruipruimte (bodemisolatie). Op deze pagina vindt u alle informatie over bodemisolatie en waarom het in veel gevallen een geschikte vorm van isolatie is.

Advies op maat

Eigenlijk zegt de naam het al: bij bodemisolatie wordt de bodem van de kruipruimte geïsoleerd. Dit is het grote verschil met een andere vorm van kruipruimte isolatie, namelijk vloerisolatie. Hier wordt het isolerende materiaal aan de onderkant van de vloer bevestigd. Bij bodemisolatie worden er EPS parels op de bodem van de kruipruimte geblazen. Met bodemisolatie gaat u vocht en kou in de kruipruimte tegen, wat weer een positief effect heeft op de temperatuur van de vloer. Hoe minder koud en onaangenaam de kruipruimte, des te aangenamer de vloer.

Bodemisolatie wordt vaak aangeraden wanneer het niet mogelijk is om de vloer te isoleren. Is vloerisolatie wel een goede mogelijkheid? Dan kunt u beter vloerisolatie laten aanbrengen, omdat dit een groter effect heeft op de temperatuur van de vloer. Uw kruipruimte is zeer geschikt voor bodemisolatie wanneer:

De kruipruimte 50 cm of lager is. In dit geval kan er wel een isolerende laag parels op de bodem van de kruipruimte worden aangebracht, maar is vloerisolatie geen mogelijkheid.

Om vocht en kou in de kruipruimte te verhelpen worden er EPS parels op de bodem van de kruipruimte aangebracht. Deze parels worden op de bodem geblazen door een speciale machine. Via het kruipluik betreden onze isolatiespecialisten de kruipruimte. De parels worden dan zorgvuldig op de bodem geblazen en evenredig verdeeld. Het kruipluik wordt na het isoleren weer dichtgemaakt. Het vocht wordt geïsoleerd onder de laag parels en daardoor wordt de luchtvochtigheid in de kruipruimte lager. Hierdoor wordt het klimaat in de woning aangenamer en ervaart u een hogere temperatuur. Binnen een dag klaar en in korte tijd heeft u geen vochtige kruipruimte meer en een aangenamer klimaat in de woning.

Isolatie brengt veel voordelen met zich mee en is een oplossing voor veel problemen in de kruipruimte, zoals tocht, vocht en koudeval. De belangrijkste voordelen van bodemisolatie zijn:

  • Geen vocht meer in de kruipruimte. Dus uiteindelijk een positief effect op de temperatuur van de vloer.
  • Muffe luchtjes en schimmels in de kruipruimte behoren tot de verleden tijd.
  • Besparing op uw energierekening. Gemiddeld bespaart u zo’n 100 euro per jaar met bodemisolatie.

Om een richtlijn te geven voor de investering, hebben wij vier typen woningen onderscheiden. In het overzicht hieronder ziet u de hoogte van de investering bij uw type woning.

Tussenwoning
Oppervlakte ± 35m²
Takkenkamp Isolatie TussenwoningTakkenkamp Isolatie Tussenwoning
± Investering: € 1050,- *
Besparing per jaar:± € 75,-
Terugverdiend: 13 jaar
Rijtjeswoning
Oppervlakte ± 50m²
Takkenkamp Isolatie RijtjeshuisTakkenkamp Isolatie Rijtjeshuis
± Investering: € 1.450,- *
Besparing per jaar:± € 100,-
Terugverdiend: 12 jaar
Hoekwoning
Oppervlakte ± 50m²
Takkenkamp Isolatie HoekwoningTakkenkamp Isolatie Hoekwoning
± Investering: € 1.450,- *
Besparing per jaar:± € 100,-
Terugverdiend: 12 jaar
2-onder-1-kap
Oppervlakte ± 60m²
Takkenkamp Isolatie VrijstaandTakkenkamp Isolatie Vrijstaand
± Investering: € 1.650,- *
Besparing per jaar:± € 120,-
Terugverdiend: 12 jaar

Voor isolatie van de bodem worden EPS parels of Drowa chips gebruikt. Neopixels bodemisolatie is een innovatieve oplossing waarbij grote grijze parels van geëxpandeerd polystyreen (EPS) toegepast worden op de bodem van vochtige en/ of moeilijk bereikbare lage kruipruimtes. Deze parels brengen de luchtvochtigheid in huis in balans. Hierdoor verbetert het woonklimaat en dus ook het leef comfort in huis.

Download de productfolders bodemisolatie hier

Gratis adviesgesprek over isolatie van uw kruipruimte

Komen de problemen die genoemd worden op deze pagina u bekend voor? Bent u benieuwd naar het advies in uw woonsituatie? Vraag dan heel gemakkelijk een gratis adviesgesprek aan over de isolatie van uw kruipruimte.

Advies op maat

Bekijk dit filmpje als u wilt weten hoe een dag vol adviesgesprekken met één van onze adviseurs eruit ziet:

Advies op maat
Contact