Bodemisolatie Takkenkamp

Bodemisolatie

Bodemisolatie in de kruipruimte van uw huis

De kruipruimte onder uw woning is vast niet uw favoriete plek. Helaas voelen vocht, tocht en schimmels zich hier wél thuis. Het gevolg: een koude vloer, een muffe lucht en schimmelplekken in uw woning. Maar ook: hout- of betonrot en roestende leidingen. Bodemisolatie maakt aan al deze ongemakken een einde. Dat levert u behalve wooncomfort ook nog eens geld op. Volgens een berekening van Milieu Centraal is het rendement van bodemisolatie vergelijkbaar met een rente van 8% op een spaarrekening.

Kruipruimte isolatie is misschien een bekendere term. Bij het isoleren van de kruipruimte zijn er twee mogelijkheden. Namelijk: de onderkant van de vloer isoleren (vloerisolatie) of de bodem van de kruipruimte (bodemisolatie). Op deze pagina vindt u alle informatie over bodemisolatie en waarom het in veel gevallen een geschikte vorm van isolatie is.

Het verschil met vloerisolatie

Eigenlijk zegt de naam het al: bij bodemisolatie wordt de bodem van de kruipruimte geïsoleerd. Dit is het grote verschil met een andere vorm van kruipruimte isolatie, namelijk vloerisolatie. Hier wordt het isolerende materiaal aan de onderkant van de vloer bevestigd. Bij bodemisolatie worden er EPS parels op de bodem van de kruipruimte geblazen. Met bodemisolatie gaat u vocht en kou in de kruipruimte tegen, wat weer een positief effect heeft op de temperatuur van de vloer. Hoe minder koud en onaangenaam de kruipruimte, des te aangenamer de vloer.

Is uw kruipruimte geschikt voor bodemisolatie?

Bodemisolatie wordt vaak aangeraden wanneer het niet mogelijk is om de vloer te isoleren. Is vloerisolatie wel een goede mogelijkheid? Dan kunt u beter vloerisolatie laten aanbrengen, omdat dit een groter effect heeft op de temperatuur van de vloer. Uw kruipruimte is zeer geschikt voor bodemisolatie wanneer:

De kruipruimte 50 cm of lager is. In dit geval kan er wel een isolerende laag parels op de bodem van de kruipruimte worden aangebracht, maar is vloerisolatie geen mogelijkheid.

Bodemisolatie: de werkzaamheden

takkenkamp-isolatie-collega-verkleindOm vocht en kou in de kruipruimte te verhelpen worden er bij bodemisolatie EPS parels op de bodem van de kruipruimte aangebracht. Deze parels worden op de bodem geblazen door een speciale machine. Door de hoge isolerende werking van deze parels, wordt het vocht in de kruipruimte opgenomen en daarmee wordt de temperatuur in de kruipruimte dus hoger. Via het kruipluik betreden onze isolatiespecialisten te kruipruimte. De parels worden dan zorgvuldig op de bodem geblazen en evenredig verdeeld. Het kruipluik wordt na het isoleren weer dichtgemaakt. Binnen een dag klaar en in korte tijd heeft u geen vochtige kruipruimte meer.

Voordelen van kruipruimte isolatie

Isolatie brengt veel voordelen met zich mee en is een oplossing voor veel problemen in de kruipruimte, zoals tocht, vocht en koudeval. De belangrijkste voordelen van bodemisolatie zijn:

  • Geen vocht meer in de kruipruimte. Dus uiteindelijk een positief effect op de temperatuur van de vloer.
  • Muffe luchtjes en schimmels in de kruipruimte behoren tot de verleden tijd.
  • Besparing op uw energierekening. Gemiddeld bespaart u zo’n 100 euro per jaar met bodemisolatie.

Wat kost bodemisolatie?

Om een richtlijn te geven voor de investering bij bodemisolatie, hebben wij vier typen woningen onderscheiden. In het overzicht hieronder ziet u de hoogte van de investering bij uw type woning.

Tussenwoning
Oppervlakte ± 35m²
Rijtjeswoning
Oppervlakte ± 50m²
Hoekwoning
Oppervlakte ± 50m²
2-onder-1-kap
Oppervlakte ± 60m²
tussenwoningrijtjeshuishoekwoningvrijstaand
± Investering: € 1.050,- *

Besparing per jaar:± € 75,-

Terugverdiend: 13 jaar

± Investering: € 1.450,- *

Besparing per jaar:± € 100,-

Terugverdiend: 12 jaar

± Investering: € 1.450,- *

Besparing per jaar:± € 100,-

Terugverdiend: 12 jaar

± Investering: € 1.650,- *

Besparing per jaar:± € 120,-

Terugverdiend: 12 jaar

Hét isolatiemateriaal voor bodemisolatie

Voor bodemisolatie worden EPS parels gebruikt. Neopixels bodemisolatie is een innovatieve oplossing waarbij grote grijze parels van geëxpandeerd polystyreen (EPS) toegepast worden op de bodem van vochtige en/ of moeilijk bereikbare lage kruipruimtes. Neopixels bodemisolatie brengt de luchtvochtigheid in huis in balans. Hierdoor verbetert het woonklimaat en dus ook het leef comfort in huis.

Gratis adviesgesprek over isolatie van uw kruipruimte

Komen de problemen die genoemd worden op deze pagina u bekend voor? Bent u benieuwd naar het advies in uw woonsituatie? Vraag dan heel gemakkelijk een gratis adviesgesprek aan over de isolatie van uw kruipruimte.

Ik wil meer wetenGratis offerte

Bekijk dit filmpje als u wilt weten hoe een dag vol adviesgesprekken met één van onze adviseurs eruit ziet:

 

 

 

Share This: