Buitenmuur isoleren

Home/Spouwmuurisolatie/Buitenmuur isoleren

Wilt u uw huis isoleren en is spouwmuurisolatie of binnenmuur isolatie geen optie? Kies dan voor buitenmuur isoleren. Hiermee bespaart u op uw huidige stookkosten én krijgt uw gevel weer een nieuw aanzicht. De kosten liggen weliswaar wat hoger, maar de buitenmuren van uw huis zijn dan weer zo goed als nieuw. Bovendien is de kans op vochtproblemen minimaal.

Takkenkamp Isolatie biedt alleen spouwmuurisolatie aan. Heeft u geen spouwmuur? Dan is buitenmuur isolatie wellicht nog mogelijk.

Een huis zonder gevelisolatie verliest veel warmte. Hierdoor slaat de verwarming dus vaker aan en verbruikt u meer gas dan een goed geïsoleerd buurhuis. Dit is eveneens nadelig voor het milieu, want gas stoken zorgt voor CO2-uitstoot en draagt bij aan klimaatverandering. Met het isoleren van de buitenmuur gaat u dit tegen en bespaart u jaarlijks op het gasverbruik. Gemiddeld daalt het gasverbruik met ruim 9 m3 voor elke m2 gevel die u isoleert.

Het isoleren van de buitenkant van de gevel, ook wel buitengevelisolatie genoemd, betekent dat u isolatiemateriaal laat plaatsen tegen de buitenmuren van uw woning. Deze isolatieplaten hebben een hoge isolatiewaarde en kunnen goed tegen vocht. De isolatieplaten worden met een lijmspecie aangebracht op de buitenmuur. Hierbij kunt u kiezen uit twee soorten afwerking, namelijk sierpleister of gevelbekleding. Gevelbekleding is beschikbaar in varianten als houten planken, vezelcementplaten en kunststof platen.

 • Gevelbepleistering. Bij veel renovatieprojecten wordt er gekozen voor gevelbepleistering. De buitenmuren worden bekleed met isolatie en crepi. Het is een snelle en voordelige manier.
 • Isolatie met steenstrips. Het plaatsen van een buitenmuur is niet altijd even eenvoudig. Het neemt veel plaats in en er moet vaak een nieuwe fundering gegoten worden. Een oplossing hiervoor zijn steenstrips. Deze steendstrips bieden de voordelen van de gevelbepleistering maar zien er uit als een stenen muur.
 • Houten gevelbekleding. Lievere en natuurlijke uitstraling? Kies dan voor houten gevelbekleding.

Het isoleren van de buitenmuur heeft veel voordelen. Dat maakt buitenmuurisolatie een aantrekkelijke investering. Als u uw buitenmuur laat isoleren kunt u rekenen op de volgende voordelen:

 • Een warmer huis in de winter, zonder het huis extra te verwarmen;
 • Een koel huis in de zomer;
 • Besparing op uw energierekening;
 • Minder tocht in huis;
 • Een huis waarvan de gevel er weer uitziet als nieuw;
 • Weinig warmteverlies;
 • Hogere isolatiewaarde dan met spouwmuurisolatie.
 • Buitenmuurisolatie is niet zomaar toegestaan. Omdat de het aanzicht van de gevel verandert, moet hier een vergunning voor worden aangevraagd.
 • De kosten voor buitenmuurisolatie liggen horen dan voor spouwmuurisolatie of binnenmuurisolatie.

Buitenmuurisolatie is duurder spouw- en binnenmuurisolatie.

Soort muurisolatie Gemiddelde prijs/m2 (incl. btw) Gemiddelde terugverdientijd
Spouwmuurisolatie 15 – 30 3 tot 4 jaar
Buitenmuurisolcatie 100 – 150 13 – 15 jaar
Binnenmuurisolatie 50 15 jaar

Vraag nu uw offerte aan bij Takkenkamp Isolatie

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor spouwmuurisolatie? Vul dan het aanvraagformulier in en binnen 2 werkdagen nemen wij telefonisch contact met u op. Onze isolatiespecialist zet uw woonsituatie, wensen en belangen om in een persoonlijk advies. Vervolgens ontvangt u vrijblijvend onze offerte.

Advies op maat
Advies op maat
Stel hier uw vraag