Dave Hatumena: al 38 jaar isolatiespecialist

Wij zijn trots en zuinig op onze mensen. Zonder hun dagelijkse inzet kunnen wij geen resultaten voor u behalen. Iedere medewerker is uniek en levert een grote bijdrage. Zo ook Dave. Dave is isolatiespecialist bij Takkenkamp Isolatie en al meer dan 30 jaar werkzaam in de isolatiebranche. We zijn trots op deze harde werker, en hij is trots op zijn vak. Lees hier meer over Dave.

Dave Hatumena is één van onze medewerkers die al heel lang meedraait in ons isolatiebedrijf. Sinds 1978 is hij werkzaam in de isolatiebranche. Daarom is hij ook met zijn 62 jaar en 38 dienstjaren één van onze meest ervaren medewerkers. Tegenwoordig gaat hij nog steeds zo’n drie keer per dag in verschillende kruipruimten van woningen om vloeren te isoleren. Hoe houdt je dat zo lang vol? En waar komt die motivatie vandaan om zo lang bij hetzelfde bedrijf te werken? Hoog tijd om eens met hem in gesprek te gaan.

Vertel Dave, je bent al heel lang aan het werk als isolatiespecialist, hoe is het begonnen?

In 1978 begon ik bij Rouwenhorst. Via het uitzendbureau begon ik samen met mijn neef met het isoleren van gevels door middel van panelen. En een jaartje later ben ik spouwmuren gaan isoleren. Niet op de moderne manier zoals we dat nu doen hoor. Toen moesten er nog hele stenen worden uitgehaald en werkten we in drie verschillende ploegen (hakkers, blazers, metselaars) aan één woning. We noemden die tijd ook wel de ‘kierenjacht’, alles moest dicht en geïsoleerd worden. Dat waren best mooie tijden.
Na acht jaar begon ik in vloerisolatie. We spoten toen ook al purschuim in de kruipruimtes, maar toch wel met een heel ander systeem. Met flessen met daaraan een slang en een spuitpistool ging ik de kruipruimte in, en wanneer het purschuim op was, moesten we de fles verwisselen. Dat werkt nu wel anders, ik kan tegenwoordig meteen door onder de vloer terwijl mijn collega boven de vloer alles in de gaten houdt zodat het voor mij ook veilig is.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Iedere dag ben ik om 6 uur aan de zaak. Of ik nou ver weg moet of dichtbij, ik ben er om 6 uur. Gemiddeld doen we per dag drie of vier woningen. Het ligt er aan wat voor oppervlak ik moet isoleren, mijn werk is heel afwisselend. Wanneer we bij een klant komen leg ik eerst even uit wat we gaan doen en beantwoord ik vragen van bewoners. Ik wil mensen graag een goed gevoel geven als ze bijvoorbeeld nog vragen hebben over hoe we te werk gaan. Daarna gaan we echt aan de slag. Ik ben echt blij dat ik altijd degene ben die mag spuiten, ik wil lekker bezig zijn niet de hele tijd boven wachten tot de vaten leeg zijn. Én ik blijf ook lenig, dat is een leuk voordeel.

Je doet best wel zwaar werk, merk je dat aan jezelf?

Ja het is best zwaar werk. Maar ik vind het juist leuk, voor mij is het een uitdaging. Ik heb al zoveel collega’s gehad die weer weg zijn gegaan. Zelfs een collega die na een uur meteen al doorhad dat het niks voor hem was. Als je bijvoorbeeld een beetje claustrofobisch bent, dan is dit helemaal niks voor je. Het moet een beetje in je zitten. Maar ik vind het werk juist erg leuk. Ik ben best vrij in mijn werk, hoef niet de hele dag op kantoor te zitten, heb veel contact met klanten en ik krijg een kick van het werken in kleine ruimtes.

Sinds 1978 werk je al in hetzelfde vak, bij hetzelfde bedrijf, dat is best bijzonder, waar komt dat door?

Doordat ik al zolang bij dit bedrijf werk heb ik ook verschillende eigenaren van het bedrijf meegemaakt. Ik ben gewoon heel goed begonnen en warm ontvangen. Ik weet wat ik heb en ik zou echt niet zomaar iets anders zoeken. Hier zit ik op mijn plek.

Wil je ook dat Dave (of een van onze andere isolatiespecialisten) langs komt om jouw vloer (of spouwmuur, bodem, dak) te isoleren? Vraag advies aan! Dat is gratis, snel en u weet meteen welke oplossing ú het meest gaat opleveren.

Advies op maat
Contact
Takkenkamp Isolatie Dave Hatumena