De voordelen van… spouwmuurisolatie

U wilt uw woning wel verduurzamen, maar welke duurzame oplossing moet u kiezen? Wat zijn precies de voordelen en hoe gaat u die merken? In deze column gaan we in op alle voordelen van een bepaalde vorm van isolatie. Deze keer…. Spouwmuurisolatie

Wooncomfort

Wanneer de spouwmuur wordt geïsoleerd, gaat de temperatuur van de muur voelbaar omhoog. Na spouwmuurisolatie zal de muur niet meer koud aanvoelen of uitstralen. Naast een warmer gevoel in huis, heeft u ook geen last meer van vocht en schimmels op de muren (mits er goed wordt geventileerd). Waar vaak niet aan gedacht wordt is een ander bijkomend voordeel van spouwmuur isolatie: minder geluidsoverlast. Naast de thermische waarde van het isolerende materiaal, is er ook en akoestisch voordeel. Dit alles bij elkaar opgeteld zorgt voor een aanzienlijke stijging van het wooncomfort!

Lagere stookkosten

Omdat de woning sneller een aangename temperatuur heeft, gaat u minder stoken. De besparing op uw stookkosten gaat u extra merken in uw portemonnee. Minder stoken = meer geld overhouden. Met de besparing die u maandelijks gaat doen, heeft u de investering binnen enkele jaren terugverdiend; gemiddeld na 3 jaar al!

Makkelijk & snel

Spouwmuurisolatie is een verduurzaming van uw woning die makkelijk en snel is uitgevoerd. Door kleine boorgaatjes in de voegen wordt er isolerend materiaal in de spouw geblazen. Onze vakmannen gaan nauwkeurig maar snel te werk. Bij spouwmuurisolatie heeft u geen rommel, omdat het isolerend materiaal van buitenaf in de spouw wordt geblazen.  Binnen een dag is spouwmuurisolatie uitgevoerd en kunt u gaan genieten van een huis met meer comfort.

Lage investering

Investeringen in uw woning  kunnen soms erg hoog oplopen. Spouwmuurisolatie is echter een investering die relatief laag is. De gemiddelde investering bij het isoleren van de spouwmuur ligt op €1350,-. Op dit moment is er ook landelijke subsidie beschikbaar wanneer u naast spouwmuurisolatie ook een andere vorm van isolatie of isolerend glas laat uitvoeren. Lees hier alles over hoe u de investering nóg aantrekkelijker kunt maken.

Uw bijdrage aan het milieu

Naast alle voordelen die te maken hebben met uw eigen wooncomfort en portemonnee, is er ook een flink voordeel voor het milieu. Spouwmuurisolatie vermindert de uitstoot van CO2 en het verbruik van schaarse brandstoffen.

Bent u al overtuigd van de voordelen? Of wilt u nog wat meer informatie over spouwmuurisolatie en de mogelijkheden voor uw woning? Vraag (zonder verplichtingen) een adviesgesprek aan.

Advies op maat
Contact
Takkenkamp Isolatie Spouwmuur isolatie