De voordelen van… vloerisolatie

U wilt uw woning wel verduurzamen, maar welke duurzame oplossing moet u kiezen? Wat zijn precies de voordelen en hoe gaat u die merken? In deze column gaan we in op de voordelen van een bepaalde vorm van isolatie. Deze keer…. vloerisolatie

Koude vloer verleden tijd

U kent het vast wel… ’s Avonds op de bank met de schoenen uit, maar uw voeten worden maar niet warm. Dat komt door die koude vloer. Dan de thermostaat maar een standje hoger? Nee, hier gaat het mis! Zonder vloerisolatie is het heel lastig om uw vloer warmer te laten aanvoelen. Dat komt omdat het in de kruipruimte gemiddeld 12 graden is, wanneer u de vloer wilt verwarmen (door de thermostaat hoger te zetten) zal deze warmte automatisch ook de kruipruimte verwarmen (iets wat eigenlijk niet nodig is). Met vloerisolatie komt er een scheiding tussen de kruipruimte en de vloer, waardoor u niet meer onnodig de kruipruimte verwarmt. De warmte blijft op deze manier veel beter ín uw woning. Uw vloer wordt gemiddeld 4 graden warmer. Een warmere vloer = warme voeten, de hele winter door.

Geen optrekkend vocht

Optrekkend vocht vanuit de kruipruimte is een vervelend probleem. Vocht en schimmels die uw vloer aantasten: dat kan voorkomen worden. Vloerisolatie zorgt ervoor dat vocht (en dus ook schimmels) tot het verleden behoren. Hierdoor zorgt u ervoor dat het leefklimaat in uw woning een stuk beter is voor uw gezondheid.

Meer comfort & warmte in uw huis

Vloerisolatie is een belangrijke factor voor het verhogen van uw wooncomfort. Met isolatie van uw vloer gaat er veel minder warmte verloren. In de winterdagen is het dan ook heel fijn dat u minder hoeft te stoken om toch een lekker warm huis te hebben. Een behaaglijk gevoel, warme voeten en minder stookkosten; dat is vloerisolatie.

Minder stoken

Zoals besproken bij de vorige voordelen, gaat uw vloer een stuk warmer aanvoelen. Moet er dan veel meer gestookt worden om dat effect te bereiken? Nee, het tegendeel zelfs. Doordat uw woning na vloerisolatie sneller warm wordt, kan de thermostaat een standje omlaag. Uw stookkosten worden aanzienlijk minder, dus u gaat besparen op uw energierekening. Daarom is vloerisolatie ook een investering die u gaat terugverdienen. Gemiddeld kost een investering in vloerisolatie €1.200,-. Door minder te stoken gaat u gemiddeld €250,- per jaar besparen. Dat maakt een simpel rekensommetje: na 5 jaar heeft u uw investering in vloerisolatie terugverdiend. Minder stoken = minder betalen!

Bent u al overtuigd van de voordelen? Of wilt u nog wat meer informatie over vloerisolatie en de mogelijkheden voor uw woning? Vraag (zonder verplichtingen) een adviesgesprek aan.

Advies op maat
Contact
Takkenkamp Isolatie Checklist bodemvloer