Eerst goede isolatie, dan een warmtepomp

Misschien heeft u het al gelezen: vanaf 2021 worden er alleen nog maar (hybride) warmtepompen geïnstalleerd. Op dit moment is nog ongeveer 95 procent van alle woningen voorzien van aardgas. Het streven is om in 2050 compleet van ‘gas los’ te zijn. Een hele energietransitie dus. 


Ook wij als isolatiebedrijf streven naar een duurzaam Nederland, waarin gas niet meer de belangrijkste warmtebron is. Maar heeft het zin om te investeren in duurzame alternatieven voor gas als uw woning nog niet goed geïsoleerd is?

Woningisolatie is de eerste stap in het verduurzamen van de woning. Zijn er mogelijkheden om uw huis te voorzien van extra isolatie? Investeer daar eerst in! Isolatie levert namelijk al een flinke besparing op het gasverbruik. Vaak heeft een huis wel basis isolatievoorzieningen, maar kunt u de woning nog wel voorzien van na-isolatie van spouwmurenvloerdak en ramen.

Bij ons kunt u een gratis adviesgesprek aanvragen om eens goed naar uw woning te laten kijken. Met al 40 jaar ervaring in het verduurzamen van woningen én als partner van energieleverancier Nuon isoleren wij zo’n 15.000 woningen per jaar. In de meeste situaties is er een type van isolatie mogelijk.

Niet alleen is woningisolatie de eerste stap in de energietransitie, ook in investering is isolatie aantrekkelijker dan bijvoorbeeld een warmtepomp. In de tabel hieronder ziet u de gemiddelde kosten voor isolatie én de alternatieven voor de huidige cv ketel.

Advies op maat
Contact
Takkenkamp Isolatie Woningisolatie