Eigen Haard en Takkenkamp Isolatie verduurzamen 10.000 woningen in 10 jaar

Woningstichting Eigen Haard gaat de komende 10 jaar 10.000 woningen verduurzamen. Vooral woningen met een E, F of G energielabel worden gezamenlijk met Takkenkamp Isolatie, aangepakt.

Vaste partner
Takkenkamp Isolatie wordt één van de vaste partners van de woningstichting in het verduurzamen van een groot gedeelte van haar woningen en bedrijfsruimten. Door middel van dit nieuwe project – genaamd Save – wil Eigen Haard de relatief lage energie labels (E, F of G) versneld wegwerken.

Bewonerscommunicatie en huurverhoging
De renovaties van de woningen van Eigen Haard bestaan (vooral) uit isolatie van dak, wand, gevel of vloer, het plaatsen van dubbel glas, vernieuwen van het ventilatiesysteem en het plaatsen van tochtstrippen. Op deze manier kunnen grote stappen gemaakt worden in het verhogen van energie labels. Er wordt op zeer korte termijn gestart met het project SAVE, waarbij de eerste bewonersgesprekken al van start zijn gegaan. Eigen Haard zegt over SAVE: ‘Uitgangspunt is dat we de huur verhogen met vijftig procent van het bedrag dat bewoners besparen op hun energierekening. Dus als door de verbetering – en met normaal gebruikersgedrag – de energierekening tien euro per maand omlaag gaat, dan is de huurverhoging vijf euro. We zorgen er natuurlijk voor dat bewoners goed weten waar ze aan toe zijn en wat een eventuele aanpak voor hen betekent’.

Over Takkenkamp Isolatie
Takkenkamp Isolatie is een professioneel, ervaren  en landelijk opererend isolatiebedrijf met hoog gekwalificeerd personeel. Hiermee zijn we een innovatieve partner die maatwerk-oplossingen realiseert voor eigenaren en beheerders van gebouwen en woningen. Takkenkamp isolatie is onderdeel van de Takkenkamp Groep, die afzonderlijk of integraal uw woning of gebouw helpt verduurzamen door middel van voegwerk, onderhoud, renovatie, restauratie en isolatie. Deze (lange termijn) visie sluit goed aan bij Eigen Haard, die in de komende 10 jaar een flinke verduurzaming van haar woningen wil realiseren.

Advies op maat
Contact
Takkenkamp Isolatie sliderbeeld 4