Enkelsteens muur isoleren

Home/Enkelsteens muur isoleren

Als u een oudere woning bezit met buitenmuren zonder spouw, kan dit het wooncomfort aanzienlijk verlagen. De kans op vochtproblemen is immers hoger dan bij woningen die wel over spouwmuren beschikken. Om toch het wooncomfort te verhogen, kan er gekozen worden om de buiten- of binnenkant van de muur te isoleren.

Enkelsteens muur isoleren buitenkant

Houdt er bij het isoleren van de buitenkant rekening mee dat u hiervoor een vergunning moet aanvragen bij de gemeente. U verandert namelijk de buitenkant van de woning. Dit is daarnaast ook geen klus die u zelf kunt doen, dus laat u goed adviseren door een professioneel isolatiebedrijf.

Enkelsteens muur isoleren binnenkant

Hier hoeft u, in tegenstelling bij de buitenmuur, uiteraard geen vergunning aan te vragen. Wel is het aan te raden om de voorzetwanden op een correcte manier te plaatsen, zodat het risico op vochtproblemen verminderd wordt. Als u momenteel al vochtproblemen heeft, houdt hier dan rekening mee bij de keuze van het isolatiemateriaal. Vergeet tot slot ook niet de stopcontacten en bevestiging van de radiatoren aan te passen.

Advies op maat
Advies op maat
Stel hier uw vraag