FAQ

Veel gestelde vragen

Isoleren van uw woning is geen alledaagse bezigheid, daarom is het logisch dat u bepaalde vragen heeft. U wilt bijvoorbeeld weten of uw woning geschikt is voor isolatie en hoeveel dit dan gemiddeld gaat kosten. Op deze pagina behandelen we de meest gestelde vragen over isolatie, zodat u nóg beter uw keuze kunt maken. Staat de vraag die u heeft er niet bij? Laat het ons weten! Bel ons algemene nummer (op werkdagen van 08:00-17:00 uur) of stuur ons een mail via info@takkenkamp-isolatie.nl.

Hoe weet ik of mijn woning geschikt is voor spouwmuurisolatie?

Wanneer uw woning gebouwd is tussen 1930 en 1975, dan is er een grote kans dat u spouwmuurisolatie kunt laten uitvoeren. Woningen ouder dan 1930 hebben vaak geen spouwmuur. Woningen na 1975 hebben vaak een spouwmuur die al geïsoleerd is. Toch kan het zo zijn dat deze isolatie is verouderd of niet voldoende oplevert, hiervoor bieden wij een andere oplossing, namelijk: Aminotherm. Dit is een speciaal nieuw ontwikkeld UF-schuim en is een open cel, thermo hardende schuim die in vloeibare vorm wordt geleverd en ter plekke wordt verwerkt. Aminotherm maakt gebruik van lucht en niet van Cfk’s of andere chemische stoffen om op te schuimen. Het plakt en zwelt niet na het aanbrengen. Het is zeer dampdoorlatend, ademend en waterafstotend. Takkenkamp Isolatie is één van de 4 geselecteerde bedrijven binnen Nederland die Aminotherm mag aanbrengen.

Hoe weet ik of mijn woning geschikt is voor vloer- of bodemisolatie?

Het is bij vloer- en bodemisolatie van belang dat uw woning een kruipruimte heeft die toegankelijk is. Voor vloerisolatie moet de kruipruimte minimaal 50 cm diep zijn, voor bodemisolatie is dat 30 cm.

Hoelang duren de isolatiewerkzaamheden?

Bijna altijd is de isolatie binnen een halve of hele dag uitgevoerd. Geen grote verbouwing, geen rommel, niet lang wachten tot het klaar is. Binnen een dag kunt u genieten van meer wooncomfort en een lager wordende energierekening!

Is advies over woningisolatie gratis bij Takkenkamp Isolatie?

Bij ons zijn alle adviesgesprekken gratis. We vinden het belangrijk dat u de juiste oplossing geadviseerd krijgt, daarom komen we graag vrijblijvend bij u langs om écht maatwerk te leveren. Ziet u er toch vanaf of is isolatie niet mogelijk? Geen probleem, er worden geen kosten in rekening gebracht.

Is PUR veilig te gebruiken?

PUR is zeer veilig materiaal, mits het op de juiste manier wordt aangebracht. Lees hier meer over de veiligheid van PURschuim. http://www.gespotenpurschuim.nl/veelgestelde-vragen/

Is water in de kruipruimte nadelig voor mijn wooncomfort?

Het merendeel van de huizen in Nederland beschikt over een zogenaamde kruipruimte die onder het hele gebouw doorloopt. Middels de kruipruimte is het mogelijk om leidingwerk als elektriciteit, gas en riolering te bereiken. De bodem van een kruipruimte bestaat meestal uit een natuurlijke ondergrond of soms een betonnen vloer. Doordat een natuurlijke ondergrond zich hetzelfde gedraagt als de gewone buitengrond heeft u ook te maken met dezelfde eigenschappen. Dit betekent onder andere dat de grond vochtig wordt en verzakt. Daarnaast kan ook ongedierte er zich nestelen en schimmelvorming voorkomen.

 

Als er permanent een laag water in uw kruipruimte blijft staan, is het belangrijk om te ontdekken waardoor er water staat. Dit kan namelijk te maken hebben met een hoge grondwaterspiegel, maar kan bijvoorbeeld ook veroorzaakt worden door lekkages. Mocht lekkage de oorzaak zijn dan is het belangrijk om een oplossing te vinden.

 

Waar u in ieder geval rekening mee moet houden is dat er hierdoor ook veel warmte verloren gaat. Het aanbrengen van bodemisolatie of het isoleren van de onderkant van de vloer kan een oplossing zijn. Hierdoor hoeft de verwarming minder hoog en bespaart u op de energierekening.

Is woningisolatie duur?

Woningisolatie is een relatief goedkope investering. Neem bijvoorbeeld spouwmuurisolatie. Met een investering van gemiddeld €1350,-, gaat u jaarlijks €400,- euro besparen! Wanneer we kijken naar alle voordelen die u gaat merken in uw wooncomfort en energierekening, dan is de prijs voor woningisolatie niet duur.

Kan ik subsidie krijgen wanneer ik mijn woning isoleer?

Dat kan! Vanaf 15 september 2016 is er een landelijke subsidie voor woningisolatie actief. Laat u twee (of meer) energiebesparende maatregelen uitvoeren? Dan komt u al in aanmerking! Lees hier meer over de landelijke subsidie op woningisolatie.   http://takkenkamp-isolatie.brandpepperwerkt.nl/alles-over-nieuwe-landelijke-subsidie/

Klopt het dat ik vochtproblemen krijg wanneer ik spouwmuurisolatie laat uitvoeren?

Vochtproblemen treden niet op wanneer er goed geventileerd wordt. Ventileren is minstens zo belangrijk als isoleren. Door uw huis goed te ventileren kan vuile lucht naar buiten en schone lucht naar binnen. Klik hier voor tips u uw huis beter kunt ventileren. http://takkenkamp-isolatie.brandpepperwerkt.nl/ventileert-huis-voldoende/

Mijn woning is geschilderd, kan ik nog steeds de spouwmuren laten isoleren?

Wanneer de muurverf 100% damp open is, kan de spouwmuur nog steeds geïsoleerd worden. Het is belangrijk dat de verflagen dampopen zijn, anders kunnen er beschadigingen ontstaan aan de toplaag van de buitengevel.

Moet ik uit mijn woning wanneer de isolatiewerkzaamheden plaatsvinden?

In de meeste gevallen kunt u gewoon in uw woning blijven wanneer onze vakmannen bezig zijn. Bij het aanbrengen van elastospray (PUR) wordt geadviseerd om uw woning tijdens en tot 2 uur na het aanbrengen van PUR vloerisolatie te verlaten. Door de woning tijdelijk te verlaten, wordt ieder mogelijk contact met stoffen die incidenteel in de leefruimtes zouden kunnen vrijkomen tijdens het aanbrengen van de isolatie uitgesloten. Het risico wordt hierdoor van verwaarloosbaar naar nul teruggebracht.

Waar zit Takkenkamp Isolatie in Nederland?

Wij hebben zes vestigingen door heel Nederland. Het hoofdkantoor van Takkenkamp Isolatie zit in Apeldoorn, daarnaast hebben we vestigingen in Veendam, Zaandam, den Bosch, Roosendaal en Sittard. We zijn dus lokaal aanwezig, maar toch landelijk opererend.

Wat is de terugverdientijd van mijn investering in isolatie?

Bij een gemiddelde eengezinswoning ziet de terugverdientijd van uw investering er als volgt uit:

  • Dak: 6 jaar
  • Spouwmuur: 3 jaar
  • Vloer: 5 jaar
  • Bodem: 7 jaar
Wat kost gemiddeld het isoleren van je woning?

Bij een gemiddelde eengezinswoning ziet de investering in isolatie er als volgt uit:

  • Dak: €3150
  • Spouwmuur: €1350
  • Vloer: €1200
  • Bodem: €1150

De bedragen zijn natuurlijk erg afhankelijk van het aantal vierkante meters en het type woning. Wij vinden maatwerk heel belangrijk. Daarom komen we het liefst bij u langs om de juiste oplossing met een scherpe prijs aan te bieden.

Welke materialen worden er bij Takkenkamp Isolatie gebruikt?

Takkenkamp Isolatie gebruikt verschillende materialen voor de verschillende manieren van isoleren. Voor spouwmuurisolatie gebruiken wij supafil, parels, neopixels & aminotherm. Vloeren isoleren wij door middel van elastospray (PUR), neopixels en jetspray. Bodemisolatie wordt gedaan met neopixels.
Wilt u meer informatie over onze materialen? Neem gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies!

Zijn jullie gecertificeerd in wat jullie doen?

Ja zeker, wij zijn SKG-IKOB en ISO-VCA gecertificeerd.
Wat dat precies betekent vindt u hier: http://takkenkamp-isolatie.brandpepperwerkt.nl/zakelijk/informatie/kwalificaties/