Garage isoleren

Home/Garage isoleren

Bij het isoleren van een huis wordt in eerste instantie vooral gedacht aan muurisolatie, dakisolatie of vloerisolatie. Uw garage isoleren kan echter ook om verschillende redenen handig zijn. Denk bijvoorbeeld eens aan alle kostbare bezittingen, zoals uw auto, fiets of gereedschap die er staan. Om deze spullen veilig en droog te kunnen bewaren, is het verstandig om uw garage te voorzien van de juiste isolatie. Ook houd garage isolatie de warmte binnen. Dit is erg handig wanneer u bijvoorbeeld in de koude wintermaanden wilt klussen. Lees hier meer over het isoleren van uw garage. Van garagemuur tot garage dak.

Waarom de garage isoleren?

De garage is vaak een kille en koude ruimte waar weinig tijd doorgebracht wordt. Maar toch worden garages veel gebruikt om waardevolle spullen op te slaan en zo hier en daar in te klussen. Het isoleren van de garage wordt vaak als een tijdrovende klus gezien, maar is zeker de moeite waard. Want wanneer een garage slecht geïsoleerd is, is de luchtvochtigheid hoog. Dit kan waterschade aan uw spullen veroorzaken, wat uiteindelijk tot nog meer kosten kan leiden. Daarnaast zorgt het er ook voor dat er minder warmte uit huis verdwijnt.

Hoe isoleer ik mijn garage?

Uw garage kan op verschillende manieren geïsoleerd worden. Je kunt zowel van binnen als van buiten isoleren. Daarnaast zijn er nog meer mogelijkheden. We benoemen ze hieronder:

 • Het isoleren van de garagemuren
  Wanneer mensen ervoor kiezen om hun garage muren te isoleren, kiezen de meesten voor binnenmuurisolatie. Houd er hierbij wel rekening mee dat binnenmuurisolatie ruimte in beslag neemt. Wanneer u een kleine garage hebt, kies dan voor dun isolatiemateriaal. Bij het isoleren van de garage muren kunt u gebruik maken van o.a. glaswol of purschuim.Bestaat uw garage uit een enkelsteens- of halfsteens muur? Kies bij voorkeur dan een isolatiemateriaal soort die goed tegen vocht kan. Dit komt omdat deze muren erg dun zijn, en daarom minder goed isoleren. De juiste materiaalsoorten hiervoor zijn piepschuim of EPS.
 • Het isoleren van een garagedak
  Ook dakisolatie behoort tot de opties voor garage isolatie. Dit kan zowel van binnen als buiten toegepast worden. Wanneer een garage een plat dak heeft, wordt het aangeraden om het dak van buiten te isoleren. Dit verkleint de kans op lekkages en de warmte blijft beter binnen. De beste isolatiematerialen voor het isoleren van een garagedak van binnenuit zijn glaswol of rotswol/steenwol of PUR. Wilt u toch liever het dak van buitenuit isoleren? Dan zijn XPS, PIR of EPS platen de meest geschikte isolatiematerialen.
 • Het isoleren van de garagevloer
  In de meeste gevallen is de onderkant van de garagevloer niet te bereiken. Dit zorgt ervoor dat de isolatie alleen mogelijk is van binnen uit. Parkeert u geen auto in uw garage? Dan is het een optie om een dekvloer te plaatsen. Tussen deze dekvloer en de originele vloer wordt dan isolatiemateriaal geplaatst. Wanneer u uw auto wel in de garage hebt staan, kies dan voor een drukvast isolatiemateriaal wat rechtstreeks op de garage vloer geplaatst wordt.
 • Het isoleren van de garagedeur
  Veel warmte verlaat de garage via de garagedeur. Het is niet ideaal om hier een dikke isolatielaag tegenaan te plaatsen, aangezien de deur nog makkelijk open en dicht moet kunnen. Een metalen garagedeur kan het beste geïsoleerd worden met behulp van rubberen strip en een houten garagedeur kan het beste geïsoleerd worden met dunne isolatieplaten.

Advies op maat

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen bij het isoleren van uw garage? Neem dan gerust contact met ons op of vraag een advies op maat aan. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. Gebaseerd op uw wensen en woonsituatie voorzien onze ervaren isolatiespecialisten u van een persoonlijk, op maat gemaakt advies.

Advies op maat
Advies op maat
Stel hier uw vraag