Geef je woning een upgrade!

Ben je op zoek naar een woning of ben je van plan in de toekomst je huis te verkopen? Dan ben je waarschijnlijk bezig met het energielabel. Bij het verkopen van je woning is een energielabel namelijk verplicht. Een woning met een beter energielabel is aantrekkelijker voor potentiele kopers. Huizen met energielabel C liggen bijvoorbeeld veel beter in de markt dan woningen met een relatief laag label G. Met isolatie kun je  ervoor zorgen dat het energielabel van je huis verbetert. Je geeft je huis als het ware een upgrade!

Een beter energielabel door isolatie

Door het beter na-isoleren van je woning, gaat je huis minder warmte verliezen. Daardoor gaat je energierekening omlaag. Je krijgt dus een energiezuinigere woning. Er zijn verschillende manieren om je woning te isoleren. Woningen van 1920 tot 1980 hebben vaak een spouwmuur, deze kunnen heel goed geïsoleerd worden. Of je woning heeft een kruipruimte, dan is vloerisolatie een goede mogelijkheid. Een minder koude vloer en geen vocht meer in de kruipruimte! Een woning verliest ook veel warmte via het dak. Hiervoor is dakisolatie een oplossing. Door het isoleren van het binnendak verliest de woning veel minder warmte en hoef je als woningeigenaar veel minder te stoken.

Betere verkoopwaarde

Isolatie heeft voor jezelf een hoop voordelen. Zo krijg je een lagere energierekening (goed voor de portemonnee) en minder tocht en vocht in de woning. Maar ook heel belangrijk: de verkoopwaarde van je woning stijgt. Huizen die geïsoleerd zijn en dus een groen label hebben, worden over het algemeen voor een hogere prijs verkocht.

Wanneer je dus bezig bent met de verkoop of koop van een woning, is het belangrijk om te kijken naar een groen energielabel. Isolatie biedt een uitkomst!
Kijk voor meer informatie over energielabels op https://www.energielabel.nl/

Advies over het isoleren van je woning kun je hier aanvragen.

Advies op maat
Contact
Takkenkamp Isolatie Gevelisolatie