Is water in de kruipruimte nadelig voor mijn wooncomfort?

Het merendeel van de huizen in Nederland beschikt over een zogenaamde kruipruimte die onder het hele gebouw doorloopt. Middels de kruipruimte is het mogelijk om leidingwerk als elektriciteit, gas en riolering te bereiken. De bodem van een kruipruimte bestaat meestal uit een natuurlijke ondergrond of soms een betonnen vloer. Doordat een natuurlijke ondergrond zich hetzelfde gedraagt als de gewone buitengrond heeft u ook te maken met dezelfde eigenschappen. Dit betekent onder andere dat de grond vochtig wordt en verzakt. Daarnaast kan ook ongedierte er zich nestelen en schimmelvorming voorkomen.

 

Als er permanent een laag water in uw kruipruimte blijft staan, is het belangrijk om te ontdekken waardoor er water staat. Dit kan namelijk te maken hebben met een hoge grondwaterspiegel, maar kan bijvoorbeeld ook veroorzaakt worden door lekkages. Mocht lekkage de oorzaak zijn dan is het belangrijk om een oplossing te vinden.

 

Waar u in ieder geval rekening mee moet houden is dat er hierdoor ook veel warmte verloren gaat. Het aanbrengen van bodemisolatie of het isoleren van de onderkant van de vloer kan een oplossing zijn. Hierdoor hoeft de verwarming minder hoog en bespaart u op de energierekening.

Hoelang duren de isolatiewerkzaamheden?

Bijna altijd is de isolatie binnen een halve of hele dag uitgevoerd. Geen grote verbouwing, geen rommel, niet lang wachten tot het klaar is. Binnen een dag kunt u genieten van meer wooncomfort en een lager wordende energierekening!

Hoe weet ik of mijn woning geschikt is voor spouwmuurisolatie?

Wanneer uw woning gebouwd is tussen 1930 en 1975, dan is er een grote kans dat u spouwmuurisolatie kunt laten uitvoeren. Woningen ouder dan 1930 hebben vaak geen spouwmuur. Woningen na 1975 hebben vaak een spouwmuur die al geïsoleerd is. Toch kan het zo zijn dat deze isolatie is verouderd of niet voldoende oplevert, hiervoor bieden wij een andere oplossing, namelijk: Aminotherm. Dit is een speciaal nieuw ontwikkeld UF-schuim en is een open cel, thermo hardende schuim die in vloeibare vorm wordt geleverd en ter plekke wordt verwerkt. Aminotherm maakt gebruik van lucht en niet van Cfk’s of andere chemische stoffen om op te schuimen. Het plakt en zwelt niet na het aanbrengen. Het is zeer dampdoorlatend, ademend en waterafstotend. Takkenkamp Isolatie is één van de 4 geselecteerde bedrijven binnen Nederland die Aminotherm mag aanbrengen.

Is advies over woningisolatie gratis bij Takkenkamp Isolatie?

Bij ons zijn alle adviesgesprekken gratis. We vinden het belangrijk dat u de juiste oplossing geadviseerd krijgt, daarom komen we graag vrijblijvend bij u langs om écht maatwerk te leveren. Ziet u er toch vanaf of is isolatie niet mogelijk? Geen probleem, er worden geen kosten in rekening gebracht.

Waar zit Takkenkamp Isolatie in Nederland?

Wij hebben zes vestigingen door heel Nederland. Het hoofdkantoor van Takkenkamp Isolatie zit in Apeldoorn, daarnaast hebben we vestigingen in Veendam, Zaandam, den Bosch, Roosendaal en Sittard. We zijn dus lokaal aanwezig, maar toch landelijk opererend.