Hoe kom ik in aanmerking voor subsidie?

Sinds september 2016 is het mogelijk subsidie te krijgen op het aanbrengen van isolatie. Om het isoleren van woningen te stimuleren is er door de overheid besloten een subsidie in het leven te roepen die op kan lopen tot wel 20%. In dit artikel lees je hoe je subsidie ontvangt.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor isolatie dien je wel aan een aantal voorwaarden te voldoen. Hieronder lees je ze.

  • Je kiest voor een goede isolatiewaarde. Voor spouwmuurisolatie dien je een Rd-waarde van minstens 1,1 te nemen. Voor dak, vloer en gevelisolatie een waarde van 3,5 Rd en voor triple glas een U-waarde van maximaal 0,8. Bij Takkenkamp Isolatie bent u altijd goed geïsoleerd. Vraag uw isolatie-expert naar de juiste isolatiewaarden.
  • Je laat minimaal twee isolatiewerken uitvoeren. Je hebt hierbij de keuze uit dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, bodemisolatie of het plaatsen van HR++ glas of triple glas.
  • Je dient zelf de eigenaar te zijn van de woning en er ook zelf te wonen. In andere woorden: je woning is niet gehuurd of verhuurd.
  • Tot slot dien je het hele oppervlak te isoleren. Kort door de bocht betekent dit dat je bijvoorbeeld de hele vloer laat isoleren.

Geef bij ons van tevoren aan dat je subsidie wilt aanvragen dan kunnen wij hier rekening mee houden en je advies geven.

Andere voordelen

Naast de subsidie heeft de overheid ook andere maatregelen getroffen om jou te compenseren. Zo betaal je op de arbeidskosten een btw-tarief van 6% in plaats van de reguliere 21%. Let hierbij op dat je woning minimaal twee jaar oud dient te zijn. Het voordeel van dit btw-tarief is dat je het niet aan hoeft te vragen, we verrekenen dit standaard op je rekening.

Een ander voordeel van isolatie is natuurlijk de enorme kostenbesparing op je energierekening. Zo bespaar je met dakisolatie al gauw € 500 en met spouwmuurisolatie € 400 per jaar. Daarnaast draag je ook bij aan een beter klimaat voor ons allemaal. Als je vragen hebt over subsidie of andere isolatiezaken kun je ons altijd mailen op info@takkenkamp-isolatie.nl. Bellen mag natuurlijk ook.

Advies op maat
Contact
Takkenkamp Isolatie