Hoeveel kost het aan laten brengen van isolatie?

Is een vraag die wij veel krijgen. De kosten van isolatie zijn vanzelfsprekend afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan de oppervlakte van je woonkamervloer of de afmetingen van je dak. Hiernaast zijn bepaalde vormen van isolatie duurder dan andere omdat deze arbeidsintensiever zijn en er meer isolatiemateriaal nodig is. Zo zal dakisolatie bijna altijd meer kosten dan bodemisolatie.

Wat betaal ik dan precies?

Een precieze prijs is afhankelijk van je woning. Het geven van een gemiddelde is echter wel mogelijk. Zo zijn de kosten voor spouwmuurisolatie zo’n €850 voor een tussenwoning, €1100 voor een rijtjeswoning, €1450 bij een hoekwoning en €1800 bij een 2-onder-1-kapwoning. Misschien klinkt dit als een groot bedrag, maar als je je bedenkt dat je tussen de €200 en €550 per jaar gaat besparen is het een investering die je al binnen 3 tot 5 terugverdient.

Dakisolatie

Bij dakisolatie liggen de kosten wat hoger. Zo betaal je hier gemiddeld €3150 voor. De kosten van dakisolatie zijn volledig afhankelijk van het formaat van uw dak. Geen dak is immers hetzelfde. Maar wees niet getreurd, want met dakisolatie ga je gemiddeld zo’n €430 per jaar besparen op de gasrekening bij een onverwarmde zolder en wel €530 bij een verwarmde zolder. Dit betekent dat je je investering na een jaar of 5 eruit hebt. Bij de aanleg van dakisolatie stijgt de waarde van je woning ook nog eens flink. Een geïsoleerde woning is natuurlijk meer waard dan vergelijkbare woning zonder isolatie.

Bodemisolatie

Bodemisolatie is een vorm van isolatie die je niet alleen aan laat leggen om geld te besparen. De gemiddelde terugverdientijd bij een investering van €1250 is 12 jaar. Het grote voordeel van bodemisolatie zit hem in het isoleren van de kruipruimte. Zo ben je in een keer af van de daar aanwezige schimmels, vocht, tocht en roestvorming.

Vloerisolatie

Met vloerisolatie bespaar je iets meer en krijg je als bijkomend voordeel dat je de temperatuur van je vloer met zo’n 4 graden laat stijgen. De kosten van vloerisolatie zijn natuurlijk afhankelijk van de oppervlakte van de vloer, maar kosten gemiddeld €1100 bij een tussenwoning, €1450 bij een rijtjeswoning en hoekwoning en tot slot €1650 bij een 2-onder-1-kapwoning. Je gaat met vloerisolatie zo’n €1100 tot €1650 per jaar besparen, wat inhoudt dat je je investering na een jaar of 6 terug hebt verdiend.

Subsidie

Hou trouwens in je achterhoofd dat de kosten lager uit vallen als je in aanmerking komt voor subsidie. De voorwaarden vind je hier.

Advies op maat
Contact
Takkenkamp Isolatie Checklist Dak