Huis isoleren

Home/Huis isoleren

Wilt u uw huis isoleren?

Wanneer uw woning niet of slecht geïsoleerd is, gaat er veel warmte verloren. Door isolatie aan te brengen, houdt u de warmte binnenshuis en worden kosten bespaard. Welke soorten isolatie er zijn en welke het meeste geschikt is voor uw huis leest u hieronder.

Vloerisolatie

Heeft u een huis dat voor 1983 gebouwd is, dan kan vloerisolatie interessant zijn voor u. Bij deze huizen gaat namelijk veel warmte door de vloer verloren doordat ze niet van vloerisolatie voorzien zijn. Door de onderkant van de vloer te bedekken met isolatiemateriaal verdwijnt de kou uit de kruipruimte en kan dit het huis niet meer binnendringen.

Gevelisolatie

Gevelisolatie is er in verschillende vormen, namelijk spouwmuurisolatie, isolatie van de buitenzijde en isolatie van de binnenzijde van de muren.

Spouwmuurisolatie
Één van de meest populaire isolatiemaatregelen onder huiseigenaren in Nederland is spouwmuurisolatie. Met spouwmuurisolatie kunt u voor relatief weinig geld uw complete woning energiezuiniger maken. De kosten kunnen relatief laag worden gehouden doordat er slechts kleine gaatjes in de voegen van de buitenmuur geboord hoeven te worden voor het isolatiemateriaal.

Isolatie buitenzijde muren
Bij buitengevelisolatie wordt het isolatiemateriaal tegen de buitenmuur van uw huis aangebracht. Deze vorm is alleen vrij kostbaar en het kan zijn dat er een vergunning nodig is voor het aanpassen van de woning. In vergelijking met spouwmuurisolatie ligt het rendement echter wel hoger.

Isolatie binnenzijde muren
Mits u geen vergunning krijgt voor het isoleren van de buitenmuren is het ook mogelijk om de binnenmuren te isoleren. Hierbij wordt een voorzetwand voor de huidige binnenmuur gezet die afgewerkt wordt met muurverf, behang of stuc.

Dakisolatie

U kunt flink op uw stookkosten besparen door het dak met isolatiemateriaal te bedekken. Dit kan op verschillende manieren, namelijk het isoleren van de binnen- en buitenzijde van een schuin dak, het isoleren van een plat dak en het isoleren van de zoldervloer.

Kruipruimte isolatie

Om te voorkomen dat vochtige lucht en schimmel uw huis intrekt, is het aanbrengen van kruipruimte isolatie een goede optie. Door de kruipruimte te isoleren, wordt damp vanuit de kruipruimte tegengehouden en worden vocht- en schimmelproblemen bestreden.

Isolatieglas

Isolatieglas bestaat uit minimaal twee glasbladen die op een bepaalde afstand van elkaar luchtdicht met elkaar zijn verbonden. De isolerende ruimte (spouw) die hierdoor ontstaat, wordt gevuld met droge lucht of gas. Naast een betere warmte- en geluidsisolatie heeft isolerende beglazing als voordeel dat het beter inbraakwerend is dan enkele beglazing.

Advies op maat
Advies op maat
Stel hier uw vraag