Subsidie

Op dit moment zijn er veel initiatieven om energiebesparende maatregelen te stimuleren. Dit geldt ook voor isolatie. Let op, voor veel regelingen geldt: op = op! Wees er dus snel bij.

Belastingvoordeel isolatie

Voor het isoleren van uw woning geldt het lage btw-tarief van 6% (i.p.v. 21% btw). Dit geldt echter alleen als uw woning tenminste 2 jaar oud is. Het lage btw-tarief wordt in ieder geval toegepast voor het arbeidsloon van onze isolatiespecialisten. Zijn de materiaalkosten lager dan de helft van het arbeidsloon? Dan betaalt u ook maar 6% btw over de materiaalkosten.

Het lage btw-tarief hoeft u niet aan te vragen. Takkenkamp Isolatie zet dit automatisch op uw factuur.

Voor een duidelijk en actueel overzicht van de nieuwe maatregelen, raadpleegt u www.energiesubsidiewijzer.nl.

Isolatie voorfinancieren, wat zijn de mogelijkheden?

Bent u voornemens om uw woning te isoleren, om uw huis energiezuiniger te maken? Dan kunt u gebruikmaken van het Nationaal Energiebespaarfonds. Dit fonds is opgericht voor huiseigenaren om slim te investeren in energiebesparende maatregelen in de eigen woning. Hierdoor krijgt u een lagere energierekening en wordt de woningwaarde met een beter energielabel beoordeeld. Van het Nationaal Energiebespaarfonds ontvangt u een lening voor bijvoorbeeld spouwmuurisolatie tegen een aantrekkelijke rente. Zo kunt u dit jaar al beginnen met besparen op uw energieverbruik!

Wilt u weten wat het Nationaal Energiebespaarfonds precies is en voor welke energiebesparende maatregelen u dit kunt inzetten? Lees hier alles over het Nationaal Bespaarfonds.

Advies op maat
Advies op maat
Stel hier uw vraag