Isolatie eerste stap in verduurzaming

Home/Isolatie eerste stap in verduurzaming

Misschien heeft u het al gelezen: vanaf 2021 worden er alleen nog maar (hybride) warmtepompen geïnstalleerd. Op dit moment is nog ongeveer 95 procent van alle woningen voorzien van aardgas. Het streven is om in 2050 compleet van ‘gas los’ te zijn. Een energietransitie waarin isolatie een belangrijke eerste stap is!


Ook als isolatiebedrijf streven wij naar een duurzaam Nederland, waarin gas niet meer de belangrijkste warmtebron is. Maar heeft het zin om te investeren in duurzame alternatieven voor gas als uw woning nog niet goed geïsoleerd is?

Woningisolatie is de eerste stap in het verduurzamen van de woning. Zijn er mogelijkheden om uw huis te voorzien van extra isolatie? Investeer daar eerst in. Isolatie levert namelijk al een flinke besparing op het gasverbruik. Vaak heeft een huis wel basis isolatievoorzieningen, maar kunt u de woning nog wel voorzien van na-isolatie van spouwmurenvloerdak en ramen.

Bij ons kunt u een gratis adviesgesprek aanvragen om eens goed naar uw woning te laten kijken. Met al 40 jaar ervaring in het verduurzamen van woningen én als partner van energieleverancier Vattenfall isoleren wij zo’n 15.000 woningen per jaar. In de meeste situaties is er een type van isolatie mogelijk.

Niet alleen is woningisolatie de eerste stap in de energietransitie, ook als investering is isolatie aantrekkelijk. In de tabel hieronder ziet u de gemiddelde kosten voor isolatie én de alternatieven voor de huidige cv ketel.

Isolatie Alternatieve warmtebronnen
Spouwmuurisolatie – 1800 euro Hybride warmtepomp – tussen 4700 en 6700 euro
Vloerisolatie – 1650 euro Volledige warmtepomp – 11.000 euro
Bodemisolatie – 1650 euro Infraroodpanelen – 8700 euro
Dakisolatie – 5200 euro

Bovenstaande investeringsbedragen zijn indicatief.

Lees hier meer over alternatieve warmtebronnen.


Maak tijdens juni én juli gebruik van onze 11% kortingsactie op alle typen isolatie! Vraag nu uw gratis offerte aan en ontvang 11% korting op het hele bedrag. 

Advies op maat
Advies op maat
Stel hier uw vraag