Isolatieplaten

Home/Isolatieplaten

Isolatieplaten worden veel gebruikt bij het isoleren van een woning en kennen verschillende voor- en nadelen. Het is verkrijgbaar in verschillende materialen, vormen en formaten. De materialen die het meest gebruikt worden, zijn:

PUR-isolatieplaten
Een efficiënte vorm van isolatie is de PUR-isolatieplaat. Het is zowel in schuimvorm als in plaat beschikbaar. De platen hebben echter een betere isolatiewaarde en zijn in verschillende diktes verkrijgbaar. Bovendien hoeft er niets afgeplakt te worden en kan het gelijk afgewerkt worden. PUR-platen zijn te gebruiken bij het isoleren van vloeren, daken en spouwmuren.

XPS-isolatieplaten
XPS-isolatie wordt veel gebruikt bij het isoleren van kelders, gevels en spouwmuren. Doordat de platen drukbestendig zijn, is het materiaal ook prima geschikt om vloeren te isoleren. Verder heeft het materiaal een goede isolatiewaarde en is het makkelijk te verwerken.

Glaswol
Als u te maken heeft met ongelijkmatige ondergronden is het aan te raden om soepele isolatieplaten als glaswol of rotswol te gebruiken. Glaswol bestaat uit een mengsel van soda, mergel, siliciumzand en gerecycled glas. Ondanks dat het materiaal uit 99% lucht bestaat, is het wel uiterst geschikt om te isoleren. Glaswol wordt regelmatig toegepast bij dakisolatie. Rotswol is in vergelijking met glaswol milieuvriendelijker en heeft betere akoestische waarden.

Polystyreenplaten (PR-platen)
Er zijn weinig mensen die polystyreen platen, beter bekend als PR-platen, kennen. Veel huishoudelijke apparaten worden echter beschermd door het materiaal. De EPX en XPS-varianten, die ook onder de noemer polystyreen vallen, worden vaak bij gevel- en vloerisolatie toegepast. Doordat de isolatiewaarde van deze platen wat lager ligt, wordt vaak een iets dikkere plaat genomen.

 IK WIL MEER WETEN
Advies op maat
Advies op maat
Stel hier uw vraag