Jetspray Isolatie

Home/Jetspray Isolatie

Jetspray is een complete isolatie-oplossing met minerale producten die speciaal is ontwikkeld voor de isolatie van de onderzijde van begane grondvloeren in kruipruimtes. Dit isolatiemateriaal is geurloos en bevat een natuurlijk bindmiddel. Daarnaast komen er geen schadelijke gassen vrij tijdens en na het aanbrengen van de Jetspray. Hierdoor hoeft u uw woning niet te verlaten tijdens dit proces.

Wat is Jetspray?

Jetspray wordt ook wel gezien als vervanging van glas-en steenwol platen. Deze platen zijn vaak erg groot en zijn daardoor best onhandig om mee te werken. Ze passen moeilijk door kruipluiken en smalle doorgang onder de vloer. Dit maakt het lastig om de kruipruimte volledig strak te isoleren.

Jetspray bestaat uit 80% gerecycled glas zonder chemische bindmiddelen en wordt met behulp van speciale apparatuur tegen de onderkant van een betonnen vloer gespoten. De isolatielaag die vervolgens ontstaat is egaal, naadloos en kan tot wel 21 centimeter dik aangebracht worden. Dit isolatiemateriaal is eenvoudig te verwerken en resulteert in optimaal leefcomfort in de bovenliggende ruimte. Daarnaast kan Jetspray ook netjes aangebracht worden in de kleinste hoekjes en rond leidingen/buizen.

Hoe wordt Jetspray aangebracht?

Het plaatsen van Jetspray is een proces. Het wordt aangebracht in een aantal verschillende fases en producten. Dit zijn de 3 producten:

 • Jetspray Primer
 • Jetspray Thermal
 • Jetspray Fix

In de eerste stap bij het aanbrengen van Jetspray wordt de primer gebruikt. Die wordt aan de onderzijde van de vloer aangebracht. Deze primerlaag zorgt voor een duurzame hechting. In de tweede stap wordt de Jetspray Thermal aangebracht. Dit zijn ongebonden vlokken gemaakt van minerale wol. Deze vlokken worden gemengd met Jetspray Fix. Dit is een organisch bindmiddel. Zowel de Jetspray Thermal als de Jetspray fix worden via een slang in de kruipruimte gebracht. Vervolgens wordt dit tegen de onderkant van de vloer gespoten.

Voordelen en nadelen van Jetspray

Er zitten zowel voordelen als nadelen aan het gebruik van Jetspray in vergelijking met andere isolatieproducten. We beschrijven deze voor-en nadelen hieronder:

De voordelen van Jetspray

 • De spray is gemakkelijk te gebruiken.
 • Het dicht alle naden en kieren goed af, waardoor o.a. warmteverlies voorkomen wordt.
 • Het isolatiemateriaal is zeer brandveilig.
 • De spray is geurloos, oplosmiddelvrij en veilig voor de gezondheid.
 • Het is duurzaam en daarmee 100% milieuvriendelijk.
 • Isolatie door middel van Jetspray zorgt voor een lagere energierekening.
 • De terugverdientijd van Jetspray is kort.
 • Het wordt snel en effectief aangebracht.

De nadelen van Jetspray

 • De kosten van Jetspray liggen soms hoger dan andere isolatiematerialen in de vloer.
 • Jetspray hecht permanent, waardoor de conditie van de vloer niet tot nauwelijks te controleren valt. Dit is vooral lastig wanneer kopers en makelaars de conditie van de vloer moeten beoordelen.

Wanneer wordt Jetspray toegepast?

Jetspray kan aangebracht worden op een betonnen en steenachtige ondergrond. Voor het toepassen van Jetspray moet de kruipruimte minimaal 50 centimeter hoog zijn. Is uw grond wat vochtiger? Geen probleem! Jetspray is ook geschikt voor wat vochtige kruipruimtes. Jetspray is niet te gebruiken bij het isoleren van houten vloeren. Voor het isoleren van houten vloeren zijn andere isolatiematerialen aan te bevelen!

Meer informatie

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op of vraag een advies op maat aan. Wij nemen dan binnen 2 werkdagen telefonisch contact met u op. Onze ervaren isolatiespecialisten voorzien u van een persoonlijk advies gebaseerd op uw wensen en  uw woonsituatie. Vervolgens ontvangt u geheel vrijblijvend een offerte.

Takkenkamp Isolatie Jetspray Advertentie
Advies op maat
Stel hier uw vraag