ISO-plusschuim isolatie is veilig!

Bij Takkenkamp Isolatie vinden wij het belangrijk dat we (veilig) werken conform wet- en regelgeving m.b.t. onze isolatie producten voor mens, milieu en omgeving. Op deze manier voorkomen wij onduidelijkheden en vervelende situaties bij bewoners en woningeigenaren.  Daarom is onze instelling: Wij werken alleen veilig én volgens de richtlijnen, of wij werken niet.

Vanuit onze opdrachtgever BAM Renovatie Concepten is recent de vraag gesteld om n.a.v. bewonersvragen nader onderzoek te doen naar de veiligheidsrisico’s m.b.t. toepassen van het gas Formaldehyde in ons isolatie product “ISO-plusschuim” (Aminotherm).

Wat is Formaldehyde?

Formaldehyde is een organische verbinding en wordt gevormd tijdens natuurlijke processen in het milieu en in het (menselijk) lichaam, waar het vrijkomt bij de stofwisseling. Ook wordt formaldehyde geproduceerd en gebruikt in diverse takken van de chemische en farmaceutische industrie. De stof wordt eveneens verwerkt in kleine concentraties in het isolatieproduct ISO-plusschuim (Aminotherm). Bekijk hier onze folder over plusschuim.

Onderzoek

Het onderzoek en rapport is verzorgd door het geaccrediteerde instituut SKG-IKOB. Bekijk hier het volledige rapport.

Conclusie

Wij delen graag de resultaten!

  • Het gebruik van ISO-plusschuim is volledig veilig
  • De concentratie van formaldehyde in het binnenmilieu van de woning na het aanbrengen van het product zeer laag is.
  • Geen wettelijke gestelde grenswaarden zijn en/of worden overschreden.

Meer informatie over ISO-plusschuim en het onderzoek van SKG-IKOB? Stel uw vraag via aanvragen@takkenkamp-isolatie.nl

Advies op maat
Contact