PIF isolatiefolie: Alles over PIF als vloerisolatie

Wat is PIF isolatie?

PIF is een reflecterende meerlaagse isolatiefolie. Het bestaat uit diverse lagen gemetalliseerde kunststoffolie. De folie wordt onderling gescheiden door circa 10 mm dikke noppenfolie. In totaal wordt er een isolatielaag van 6cm geplaatst. De isolerende werking vindt plaats op basis van reflectie (aluminium) en geleiding (opgesloten lucht). Na-isolatie van de onderkant van begane grondvloer met reflecterend isolatiemateriaal wordt in principe alleen toegepast bij de bestaande bouw.
Door te isoleren met PIF neemt het energieverbruik af en het wooncomfort toe.

Wilt u vrijblijvend advies over de mogelijkheden van PIR als isolatiemateriaal voor uw woning? Neem dan contact met ons op.

NEEM CONTACT OP

PIR isolatie is enkel beschikbaar in de vorm van isolatieplaten. Deze harde en vaak gelige isolatieplaten bestaan uit een hard schuim. Vaak zijn de isolatieplaten bekleed met een laag aluminium. Door de toevoeging van deze aluminium laag zijn de isolatieplaten zeer geschikt voor onder andere het isoleren van platte daken. De toevoeging van aluminiumfolie aan de isolatieplaten maakt de platen tevens nog meer bestand tegen vocht.

Hoe werkt het?

Via het kruipluik betreden onze isolatiespecialisten de kruipruimte. Uw kruipruimte moet daarom ook minimaal 50 centimeter hoog zijn. De isolatiefolie wordt aan de onderzijde van de betonnen of houten begane grondvloer bevestigd. Onderlinge stroken en andere aansluitingen worden luchtdicht afgetaped met PIF-tape.

De isolatiefolie kan worden toegepast in combinatie met een water- en dampdichte PE-folie die op de bodem wordt geplaatst (optioneel). Na het aanbrengen van de vloerisolatie wordt het kruipluik weer gesloten. Binnen een dag zijn wij klaar met isoleren!

Isolatiewaarde PIF

De Rd-waarde is 3,50 m2K/W. Deze waarde is voldoende om optimaal gebruik te maken van vloerverwarming. Meer informatie over isolatiewaarden kunt u hier lezen.

De voordelen van PIF isolatie

Een voordeel van PIF Isolatiefolie is dat er bij de verwerking geen schadelijke stoffen vrijkomen. Doordat PIF vochtwerend is wordt de vloer ook beschermd tegen vocht. Daarnaast wordt er geen water gebruikt bij het aanbrengen.

Hoe kan Takkenkamp Isolatie u helpen?

PIF isolatie is één van de meest effectieve isolatiematerialen voor het isoleren van de vloer van uw woning. Wilt u zelf ontdekken welke voordelen het voor uw woning kan hebben? Vraag een gesprek aan met één van onze isolatie-adviseurs en ontdek de mogelijkheden.

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT OP

Advies op maat
Contact