LET OP! Ook in 2021 is weer subsidie beschikbaar. De SEEH wordt ISDE, lees er hier meer over!


Wat houdt de subsidieregeling voor isolatie in?

De subsidie energiebesparing eigen huis, ook wel SEEH genoemd, speelt in op het doorvoeren van isolerende maatregelen in huis. Voorbeelden hiervan zijn vloerisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatie en bodemisolatie. Het is mogelijk om tot 10.000 euro subsidie te krijgen per woning. De SEEH vergoed hiermee ongeveer gemiddeld 30% van de isolatiekosten.

De regeling loopt tot en met december 2020 met als subsidieplafond 84 miljoen euro. Daarna blijft er subsidie beschikbaar voor isolatiemaatregelen door een verbreding van de regeling Investeringssubsidie duurzame energie (IDSE).

Subsidie aanvragen

Vanaf 2 september 2019 is het mogelijk om de subsidie aan te vragen op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Daar kunt u meer informatie vinden over de energiebesparende maatregelen, de voorwaarden en het aanvraag proces van de subsidie.

Heeft u de net energie besparende maatregelen, met betrekking tot huis isolatie, laten verrichten? Maatregelen vanaf 15 augustus 2019 die zijn uitgevoerd en betaald kunnen tevens worden ingediend. De subsidie regeling is beschikbaar tot en met december 2020.

Mogelijkheden voorfinancieren isolatie

Bent u van plan om uw woning te isoleren om uw huis energiezuiniger te maken? Dan kunt u gebruikmaken van het Nationaal Energiebespaarfonds. Dit fonds is opgericht voor huiseigenaren om slim te investeren in energiebesparende maatregelen in de eigen woning. Hierdoor krijgt u een lagere energierekening en wordt de woningwaarde met een beter energielabel beoordeeld. Van het Nationaal Energiebespaarfonds ontvangt u een lening voor bijvoorbeeld spouwmuurisolatie of vloerisolatie tegen een aantrekkelijke rente. Zo kunt u dit jaar al beginnen met besparen op uw energieverbruik! Wilt u weten wat het Nationaal Energiebespaarfonds precies is en voor welke energiebesparende maatregelen u dit kunt inzetten? Lees hier alles over het Nationaal Bespaarfonds.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van uw persoonlijke situatie? Neem contact met ons op! Onze adviseurs zitten voor u klaar om al uw vragen over de verschillende soorten isolatie te beantwoorden.

Belastingvoordeel isolatie 2019/2020

Bent u van plan uw woning te isoleren? En is het doel hiervan dat de woning energiezuiniger wordt? Dan kunt u gebruiken maken van het lagere btw-tarief van 9% op arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal aan daken, vloeren en muren. Dit geldt echter alleen als uw woning 2 jaar of ouder is. Zijn de materiaalkosten lager dan de helft van het arbeidsloon? Dan betaalt u ook maar 9% btw over de materiaalkosten.

De voorwaarden:

  • Het lage btw-tarief is alleen geldig voor het aanbrengen van isolatie. Voor alle werkzaamheden daar omheen, zoals sloopwerk, wordt een gewoon btw-tarief van 21% gehanteerd.
  • Daarnaast geldt het btw-tarief van 21% voor de materialen.
  • Het lage tarief is alleen geldig wanneer de woning ouder dan 2 jaar is, of wanneer het pand al langer dan 2 jaar gebruikt wordt als woning.

Het lage btw-tarief hoeft u niet aan te vragen. Takkenkamp zet dit automatisch op uw factuur.

Takkenkamp Isolatie is geen subsidie verstrekkende partij en wijst daarbij altijd naar de website van het RVO voor actuele informatie over algemene subsidie op isolatie.

Advies op maat
Contact