Staat u op het punt om uw huis te verduurzamen?

Dan is de kans groot dat het isoleren van uw woning hoog op uw lijstje staat. Huiseigenaren kunnen nu namelijk zelf subsidie aanvragen voor isolatiemaatregelen (SEEH voor eigenaren). Doordat de Rijksoverheid 30% van de isolatiekosten vergoed, kan het isoleren van uw woning een stuk aantrekkelijker worden. Om daadwerkelijk in aanmerking te komen voor subsidie, hangt dit af van een aantal voorwaarden waar u aan moet voldoen:

  • U gaat voor minimaal twee verschillende energiebesparende maatregelen.
  • Eerst moeten de energiebesparende maatregelen worden doorgevoerd voordat u subsidie kunt aanvragen.
  • Laat uw woning isoleren door een erkend isolatiebedrijf. Als deze werkzaamheden na 15 augustus 2019 zijn doorgevoerd, komt u in aanmerking voor subsidie.
  • Daarnaast is het mogelijk om subsidie eenmaal per woning te laten uitkeren. Denk dus goed na over de mogelijkheden om uw woning te verduurzamen.

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat elk jaar wijzigingen worden doorgevoerd als het gaat om de subsidieregelingen. Subsidiepotten raken op of regels worden halverwege het jaar gewijzigd. Laat u daarom vroegtijdig informeren. Takkenkamp adviseert daarom om de website van RVO in de gaten te houden. Hier vindt u de meeste actuele informatie over algemene subsidie op isolatie.

Wist u dat voorheen 20% van de isolatiekosten werd vergoed en dat de subsidiebedragen tot 31 december 2020 tijdelijk verhoogd zijn tot wel 30%? Maak daarom juist nu gebruik van de diverse mogelijkheden om uw woning te verduurzamen zodat u als eigenaar én bewoner kan profiteren.

Huiseigenaren en Verenigingen van Eigenaars

Wist u dat Huiseigenaren en Verenigingen van Eigenaars (VvE of VvE’s) ook subsidie kunnen aanvragen? Hierbij gaat het om een subsidie voor isolatiemaatregelen. Zodra hiervoor isolatiemaatregelen zijn getroffen, kan de VvE vervolgens een aanvraag indienen voor subsidie. Binnen 12 maanden na deze aanvraag moeten er isolatiemaatregelen zijn genomen. De volgende isolatiemaatregelen zou u kunnen kiezen om in aanmerking te komen voor subsidie:

  • Spouwmuurisolatie: Afhankelijk van het type woning zou u kunnen kiezen voor gevelisolatie, muurisolatie, binnen- en buitenmuur isolatie. heeft een u een nieuwbouw woning? Bekijk dan onze pagina over nieuwbouw.
  • Dakisolatie; Hierbij moet u denken aan zolderisolatie of zoldervloerisolatie.
  • Vloerisolatie: Bij vloerisolatie zou er gekozen kunnen worden voor bodem isolatie of kruipruimte isolatie
  • HR+ glas: Naast HR+ zijn zijn er nog verschillende type ramen die u zou kunnen kiezen om uw woning goed te kunnen isoleren. Denk hierbij aan Hr++ glas of zelfs triple glas.

Benieuwd welke isolatiemaatregelen het beste passen bij uw woning? Of heeft u vragen over de verschillende mogelijkheden van isolatiemateriaal? Bij Takkenkamp bieden wij advies op maat om u verder te helpen!

Verschillende subsidies

Naast de subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) zoals deze hierboven aan bod is gekomen, bestaat er ook de subsidie voor duurzame energie (ISDE). De laatste vorm van subsidie aanvraag heeft meer betrekking op de aanschaf van een warmtepomp, zonneboiler, biomassaketel en pelletkachel. Tevens een goede investering om uw woning te verduurzamen.

Bent u benieuwd wat de hoogte is van het subsidiebedrag? bekijk dan de website van de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland). Hierin wordt uitgelegd dat de hoogte van het subsidiebedrag afhangt van het soort apparaat en de hoeveelheid energie die ermee wordt bespaard.

Tip: Wees op tijd met het aanvragen van subsidie. Het aantal aanvragen wordt behandeld op volgorde van binnenkomst. Houdt daarbij rekening dat eerst de werkzaamheden worden uitgevoerd voordat u een aanvraag doet voor subsidie. Dit geldt ook voor de verschillende isolatiemaatregelen van dak, gevel of vloer.

Takkenkamp Isolatie is geen subsidie verstrekkende partij en wijst daarbij altijd naar de website van het RVO voor actuele informatie over algemene subsidie op isolatie.

Lening verduurzamen subsidie

Tevens is het mogelijk om een combinatie te maken van bijvoorbeeld een warmtepomp en spouwmuurisolatie. Dit biedt namelijk soms nieuwe financieringsmogelijkheden. U zou bijvoorbeeld een combinatie kunnen maken van een lening of hypotheek om op deze manier de werkzaamheden te financieren. Als resultaat kunnen de isolatiewerkzaamheden ervoor zorgen dat u een lage btw-tarief krijgt met een zeer energiezuinig pakket.

Advies op maat
Contact