Knauf Supafil Inblaaswol

Home/Knauf Supafil Inblaaswol

Knauf Supafil inblaaswol, isolatie van kruipruimte tot kap

Als uw woning geïsoleerd wordt met minerale wol dan gaat u gauw de voordelen snel merken; meer comfort en een lagere energierekening. De prijs voor dit isolatiemateriaal is relatief laag, waardoor het in veel gevallen snel terugverdient is.

Prijs

De prijs van spouwmuurisolatie varieert van 750 euro tot 3400 euro. Volgens MilieuCentraal kost isolatie van de spouwmuur gemiddeld 2100 euro. De kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren zoals:

  • type woning;
  • aantal vierkante meters;
  • spouwmuur vervuiling;
  • materiaalkeuze;
  • uitzondering zoals hoogwerker of rolsteiger voor de uitvoering van de werkzaamheden.

Op basis van type woning en een gemiddeld aantal vierkante meters kunnen we een goede richtlijn geven wat betreft de spouwmuurisolatie kosten.

Wat kost spouwmuurisolatie per m2

Het is afhankelijk van het type materiaal en de boordiameter wat spouwmuurisolatie per m2 kost. De totale kosten van spouwisolatie zijn gebaseerd op een starttarief en een prijs per m2. Het starttarief van spouwmuurisolatie varieert van 750 tot 975 euro. De vierkante meter prijs van spouwisolatie varieert tussen 13,75 euro en 20 euro. In het overzicht hieronder vindt u de uitgebreide richtlijnen qua kosten van spouwmuurisolatie.

Kosten per woning

Type woning Minerale wol (Supafil) Parels (Airofill EPS) Isolatieschuim (Aminotherm)
Tussenwoning (30 m²) €750 tot €800 €825 tot €975 €850
Hoekwoning (65 m²) €1231 tot €1351 €1385 tot €1675 €1497
2 onder 1 kap woning (100 m²) €1712 tot €1902 €1945 tot €2375 €2145
Vrijstaande woning (150 m²) €2400 tot €2690 €2745 tot €3375 €3070

In de tabel hierboven wordt een realistische richtlijn gegeven voor spouwmuurisolatie kosten. In de meeste gevallen valt de investering dan ook binnen het aangegeven bedrag. Toch kan het zo zijn dat er een toeslag wordt berekend. Een toeslag kan berekend worden in een aantal gevallen. Hieronder geven we aan welke aspecten invloed kunnen hebben op de prijs:

Spouwmuurvervuiling

In sommige gevallen zit er zoveel vervuiling in de spouw (bijvoorbeeld puin of zand) dat dit een negatieve invloed heeft op de isolatiewaarde. Er kunnen zelfs vocht- en schimmelplekken ontstaan als deze vervuiling niet eerst wordt verwijderd. Voor het verwijderen van spouwmuurvervuiling rekenen wij (afhankelijk van de hoeveelheid) 750 euro.

Klimmateriaal

Als er delen van uw woning zeer moeilijk te bereiken zijn met een ladder, moet er ander klimmateriaal worden ingeschakeld. Bijvoorbeeld een hoogwerker of rolsteiger. Voor deze klimmaterialen kan er een toeslag berekend van 350 euro – 650 euro. Dit bedrag is afhankelijk van het materiaal dat er nodig is.

Dikte van de spouw

De gemiddelde spouw heeft een breedte van 6 centimeter. Onze standaard prijzen zijn dus ook berekend op de breedte van 6 centimeter. Wanneer uw spouw breder is, moet er ook meer isolatiemateriaal worden geblazen. In dit geval kan er ook een (kleine) toeslag zijn op de vierkante meterprijs. Dit varieert per materiaal van 1,95 euro to 2,48 euro per vierkante meter.

Boordiameter

Er bestaat een heel aantal soort voegen. Meestal gaan wij uit van een voeg waarin wij kunnen boren met een boordiameter van 18 mm. Hoe kleiner de voeg, hoe kleiner ook de boordiameter moet zijn. We kunnen zelfs boren in voegen waar maar een boordiameter van 14 mm kan worden gebruikt. Dit is zeer voordelig omdat we er op deze manier altijd voor zorgen dat de stenen onbeschadigd blijven. Bij een kleinere boordiameter kan er ook minder materiaal tegelijk geblazen worden. Daarom duurt het wat langer om de spouw te vullen met isolatiemateriaal. In dit geval kan er dus ook een extra prijs berekend worden. Er komt 1 of 2 euro bij de vierkante meterprijs op hoe kleiner de boordiameter is.

Ventilatieroosters

Soms moeten er nieuwe ventilatieroosters worden aangebracht. In enkele gevallen is dit een toeslag van 25 euro of 75 euro.

Voor een uitgebreid advies komt één van onze adviseurs bij u langs. Hij kijkt naar veel aspecten van uw woning. Bijvoorbeeld de dikte van de spouw, kwaliteit van de gevel en eventueel aanwezige spouwvervuiling. Op basis hiervan kan de adviseur aangeven wanneer er extra werk bij de prijs op komt. 

Isolatiemateriaal kosten

Voor spouwmuurisolatie heeft u de keuze uit een breed assortiment aan materialen. De investering die u doet in spouwmuurisolatie, is heel afhankelijk van het isolatiemateriaal dat u kiest. Meer informatie over alle isolatiematerialen voor het isoleren van de spouwmuur, is hier te lezen. Hieronder leest u welk materiaal relatief gezien de hoogste kosten kan hebben.

1 | Airofill EPS parels

Dit materiaal kan qua kosten hoger uitvallen, omdat het met Airofill EPS mogelijk is om met een boordiameter van 14 mm te boren. Zoals hiervoor uitgelegd is de regel: hoe kleiner de boordiameter, hoe hoger het bedrag omdat het meer tijd kost om de spouwmuur te vullen met isolatiemateriaal. In die zin zou het materiaal Airofill parels het hoogst zijn in kosten. Is het echter mogelijk om met een boordiameter van 22mm aan het werk te gaan? Dan is dit materiaal in prijs juist heel gemiddeld.

2 | Aminotherm (isolatieschuim)

Aminotherm is een materiaal dat goed gebruikt kan worden om bij te isoleren. Onderaan deze pagina ziet u een filmpje over het materiaal. Dit materiaal ligt qua prijs tussen EPS parels en minerale wol.

3 | Supafil (minerale wol)

Als uw spouwmuur geïsoleerd wordt met minerale wol dan gaat u gauw de voordelen merken; meer comfort en een lagere energierekening. De prijs voor dit isolatiemateriaal is relatief laag. Het starttarief is (afhankelijk van de boordiameter) 750 of 800 euro.

Op deze pagina hebben we het uitgebreid gehad over spouwmuurisolatie kosten. Heeft u nog vragen over de kosten van spouwmuurisolatie voor uw specifieke woonsituatie? Neem gerust contact op met onze telefonische adviseurs – 055 5333 120. Zij zitten dagelijks (van 8.00 tot 17.00 uur) voor u klaar om al uw vragen over (spouwmuur)isolatie te beantwoorden. Of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Advies op maat
Advies op maat
Stel hier uw vraag