Een koel huis in de zomer

Home/Een koel huis in de zomer

Een koel huis in zomer; heerlijk!

De zomer staat weer voor de deur en dat betekent voor velen genieten van het mooie weer! Het is fijn om af en toe binnenshuis de koelte op te zoeken. Het is dan wel belangrijk dat u de juiste maatregelen treft om uw huis ook echt koel te houden. Bij aanhoudend warm weer is dit een uitdaging! Een effectieve en milieuvriendelijke oplossing is het isoleren van uw woning. Deze maatregel levert u ook in de winter een hoger comfort en een forse besparing op uw energierekening op. Het mes snijdt dus aan twee kanten. Daarbij komt dat het isoleren van uw huis nog nooit zo voordelig was: Minister Blok heeft 100 miljoen euro uitgetrokken om dit te stimuleren.


Takkenkamp Isolatie is partner van Vattenfall en Feenstra


Een koel huis in de zomer

Isolatie van uw spouwmuur zorgt ervoor dat de warmte minder snel doordringt in uw woning en is dus een hele effectieve maatregel. De spouwmuren van woningen die gebouwd zijn voor 1980 zijn meestal niet geïsoleerd en de isolatie van woningen gebouwd tijdens de jaren ’80 en ’90 is vaak minder effectief. Veel warmte komt ook via het dak naar binnen en goede dakisolatie zorgt voor een aanzienlijk koelere boven- en benedenverdieping.

Een aantal gratis tips om uw huis koel te houden

  • Houd deuren en ramen overdag gesloten, laat jaloezieën en zonwering zakken. Zonwering aan de buitenkant van het huis werkt het beste. Zorg er voor dat het huis overdag potdicht is schakel de mechanische ventilatie – als u die heeft – uit. Laat een eventuele vieringtrap overdag gesloten. Zorg ervoor dat ’s nachts zo veel mogelijk koele lucht uw huis binnen stroomt door zoveel mogelijk te ventileren.
  • Gebruik zo weinig mogelijk elektrische apparaten en gebruik apparaten die veel warmte genereren zoals wasmachines, wasdrogers, strijkbouten en computers alleen ’s avonds. Dit houdt uw woning een stuk koeler en levert ook een behoorlijke energiebesparing op.
  • Plaats overdag een ventilator, bij een raam, die de warme lucht naar buiten blaast. Plaats deze bij een raam waar geen wind op staat want anders komt de warme lucht naar juist naar binnen.
  • ’s Avonds werkt een ventilator in huis heel goed. Plaats een paar flessen met bevroren water voor de ventilator. Hierdoor koelt de lucht af, waardoor het aanmerkelijk koeler wordt in huis. Zonder deze flessen bevroren water is het effect veel minder groot.

Het Nationaal Energiebespaarfonds

Minister Blok trekt 100 miljoen euro uit om huiseigenaren en verenigingen van eigenaren te stimuleren om energiebesparende maat¬regelen uit te voeren. Een deel van het geld stopt hij in het Nationaal Energiebespaarfonds. Dit fonds verstrekt leningen aan particuliere woningeigenaren en Verenigingen van Eigenaren tegen hele gunstige condities. Zo is het tarief voor een 7-jaars lening slechts 2,2% en de lening kan altijd boetevrij worden afgelost. Met dit geld kunt u energiebesparende maatregelen aankopen. Isoleren van gevels en daken is één van de meest effectieve maatregelen om uw woning te verduurzamen en energie te besparen.

Op de website www.ikinvesteerslim.nl is meer informatie te vinden over de energiebesparende maatregelen en de voorwaarden waarvoor een lening kan worden aangevraagd. Spouw- en dakisolatie horen daarbij. De meeste mensen kiezen in eerste instantie voor spouwmuurisolatie. Dit is een eenvoudige maatregel, die zichzelf in minder dan 5 jaar terugverdient en in de zomer en de winter meer wooncomfort oplevert.

Takkenkamp Isolatie is hierbij graag uw ontzorgende partner voor advies, aanvraag van de lening en uitvoering! Ook de spouwmuurisolatie van slecht geïsoleerde gevels is bij ons in vakkundige handen.

Isoleren is direct besparen én comfort

Isolatie van de woning levert dus direct op. Het geld u investeert in het isoleren van uw woning is voordeliger dan uw spaargeld op de bank laten staan. Milieu Centraal zegt concreet: “Een investering in gevelisolatie rendeert als een spaarrekening met 11% rente”. Takkenkamp Isolatie, partner van Nuon op het gebied van na-isolatie van woningen, biedt daarnaast in de zomer extra kortingen aan die zorgen voor nog lagere investeringskosten. De isolatie heeft ook een positief effect op uw energielabel en op de waarde van de woning. Met recht een duurzame investering die ook op langere termijn voordeel oplevert!

Conclusie

Het zorgen voor een koel huis in de zomer begint met het nemen van de juiste maatregelen. Een hele effectieve maatregel is het Isoleren van uw woning. Zeker met de huidige stimuleringsmaatregelen vanuit de overheid en de lage rente is dit een hele goede en duurzame investering.

Het huis isoleren was nog nooit zo voordelig en zorgt deze zomer al voor een koel huis.

Takkenkamp Isolatie Houdt de energie in huis!

 Laat uw woning al isoleren vanaf € 750,- tijdens onze zomeractie ontvangt u 10% korting!
Advies op maat
Advies op maat
Stel hier uw vraag