Leverancier aan het woord

Home/Leverancier aan het woord

Kingspan Insulation is één van ‘s werelds grootste leveranciers op het gebied van isolatiemateriaal. Zij produceren PIR-, Kooltherm- en vacuümisolatie. Wat merkt deze leverancier van de wijzigingen omtrent samenwerking in de bouw? We spraken met key-account manager René Schuurman.

(Kingspan Insulation produceert en verkoopt PIR en Resol hardschuim isolatieplaten voor de woning- en utiliteitsbouw en overige industriële toepassingen. Deze vinden afname onder de merknamen Kooltherm, Therma, Selthaan, iSoEasy, en W’all-in-One. 
Ook levert Kingspan OPTIM-R vacuümisolatie, met een buitengewoon hoge isolerende werking bij extreem dunne isolatiedikte, met een λ-waarde van 0,007 W/m·K.
PIR en Resol hardschuim isolatie onderscheiden zich van andere isolatiematerialen door de zeer goede isolerende eigenschappen, waardoor dunner geïsoleerd kan worden en hierdoor ruimte wordt bespaard, bovendien hebben de platen een vezelvrije kern. De hardschuim isolatieplaten zijn licht van gewicht en daardoor gemakkelijk te verwerken).

→ Wat is de ambitie van Kingspan Insulation?
Kingspan Insulation is onderdeel van de Kingspan Group. Het wereldwijd reduceren van de CO2-uitstoot is Kingspan’s belangrijkste drijfveer. Dat doen we onder andere door het produceren en leveren van isolatiematerialen en zonnepanelen, maar ook door onze eigen locaties CO2 neutraal te maken.

→ We zien de laatste jaren een verschuiving in de bouw, dat leveranciers steeds meer gezien worden als kennispartner. Merken jullie dat?
Ja, dat merken wij ook. Er wordt steeds meer gezocht naar een ketensamenwerking, waarbij de leverancier ook op het gebied van kwaliteit ondersteunt. Als we aan het begin van het traject al het juiste product- en verwerkingsadvies kunnen geven voorkom je uiteindelijk bouwfouten en dat resulteert in een hogere kwaliteit. Met name bij renovatieproject is de behoefte aan ondersteuning en kennis groot. Wij als producent spelen daarbij een belangrijke rol. We zien dat we daar, zoals ook bij Takkenkamp, steeds meer in betrokken worden. Het is een wederzijdse samenwerking geworden.

→ Hoe ziet volgens jou zo’n wederzijdse, ideale samenwerking eruit?
Elkaar vertrouwen en iets gunnen. Elkaar kunnen aanspreken op dingen die niet goed gaan of waar verbetering te behalen valt. Als je elkaar snel weet te vinden kunnen eventuele problemen voortijdig worden opgelost. Door de nauwere samenwerking tussen Kingspan en Takkenkamp isolatie is het vertrouwen en de gunfactor voor beide partijen sterker geworden.

→ Hoe zorgen jullie ervoor dat je als leverancier op het gebied van kennis meer wordt betrokken? 
Kingspan Insulation werkt constant aan productontwikkeling. Hierbij betrekken we ook onze klanten en verwerkers. Het is van groot belang dat wij projecten blijven bezoeken en de zolder op gaan om met de verwerkers te spreken die het materiaal echt dagelijks verwerken. Zij hebben vaak ideeën die voor ons van belang zijn. Zo komen we tot betere producten en verwerkingsgemak. Andersom benaderen onze relaties ons vervolgens weer voor advies omtrent verwerking, productkeuze of bijvoorbeeld voor het voldoen aan de regelgeving en isolatie-eisen. Door deze wisselwerking met de klanten en verwerkers aan te gaan ontstaat er een samenwerking waar alle partijen profijt van hebben.

Kingspan iSoEasy systeem in vier stappen.
Takkenkamp Isolatie Kingspan Isoeasy
Advies op maat
Contact
Stel hier uw vraag