Na-isoleren plafond

Home/Na-isoleren plafond

Na-isoleren van uw plafond

Wilt u het energieverbruik van uw woning verminderen? Dan kan het isoleren van uw plafond is een effectieve en relatief goedkope manier manier zijn. Bijkomend voordeel is dat uw investering vaak binnen enkele jaren terug te verdienen is en het wooncomfort zal gaan toenemen vanwege plafondisolatie.

Door te kiezen voor plafondisolatie, zal uw woning minder snel de koelte verliezen en wordt de woning sneller warm. Tevens heeft plafondisolatie zijn voordelen in de winter. Het houdt namelijk de warmte goed binnen en in de zomer blijft het juist goed koel. De warmte verliest niet meer via het plafond naar buiten. Omdat warmte opstijgt, is het tegenhouden van de warmte bij het plafond daarom een goede investering van uw woning.

Wist u dat u met plafondisolatie ook de geluidsoverlast kan beperken? Geluid wordt namelijk via geluidsgolven in de lucht verplaatst en gaat tevens door muur, vloer of plafond naar een andere ruimte. Met isolatie doorbreek je geluidsgolven naar aangrenzende ruimtes.

Soorten plafond isolatie

Naast de verschillende type vormen van isolatie, zijn er ook verschillende materialen beschikbaar. De locatie is meestal bepalend voor het soort materiaal en de dikte van de isolatielaag. Gelukkig zijn er verschillende materialen geschikt als het gaat om voor plafondisolatie om onder andere te voorkomen dat warmte verloren gaat.

Verschillende ruimtes

Zoals u waarschijnlijk wel weet, zijn er verschillende woonlagen of ruimtes in uw woning die beschikken over een plafond. Denk hierbij aan een garage of kruipruimte, een zolder of een tussenverdieping. Hieronder leggen we u kort uit wat de verschillen inhouden:

  • Kruipruimte of garage plafond isoleren: De kelder en garage zijn ruimtes die met name in de winter snel afkoelen. Bij deze ruimtes is het belangrijk dat er goed wordt nagedacht over de te ventilatie en isolatie. Hiermee kunt u de vochtproblemen beperken. Zijn beide opties mogelijk? Kies dan om het plafond van de kruipkelder te isoleren met geschikte isolatiemateriaal, waarbij de RD-waarde hoog genoeg is.
  • Zolder plafond isoleren: Als u de zolder wilt gaan isoleren, kunt u ervoor kiezen om het dak dan wel de zoldervloer te isoleren. Let op: deze optie is vooral interessant wanneer de zolder niet wordt gebruikt als leefruimte. In dit artikel vind u hier meer over zolder isoleren.
  • Tussenverdieping isoleren: U kunt het plafond van een tussenverdieping isoleren vanwege de temperatuur of geluiden. Is er bijvoorbeeld sprake van veel overlast? Dan kan het verlagen van het plafond een uitkomst zijn (akoestische isolatie). Een alternatief is het inblazen van isolatiemateriaal in de vrije ruimte tussen vloer en plafond.

Heeft u vragen naar de mogelijkheden voor uw woning of de kosten? Vraag dan geheel vrijblijvend advies op maat maat!

Advies op maat
Advies op maat
Stel hier uw vraag