Nieuwe landelijke subsidie op isolatie

Er is 84 miljoen subsidie voor het isoleren van woningen beschikbaar.

De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties, Minister Kajsa Ollongren, stelt vanaf 2 september 2019 84 miljoen euro beschikbaar voor isolerende maatregelen. Wanneer huizen goed geïsoleerd zijn, kan het namelijk veel energiekosten besparen. Met deze isolatiesubsidie wil de overheid inspelen op de duurzaamheid van de gebouwde omgeving.

Wat houdt de isolatiesubsidie in?

De subsidie energiebesparing eigen huis, ook wel SEEH genoemd, speelt in op het doorvoeren van isolerende maatregelen in huis. Voorbeelden hiervan zijn vloerisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatie en gevelisolatie. Het is mogelijk om tot € 10.000 subsidie te krijgen per woning. De SEEH vergoed hiermee ongeveer gemiddeld 20% van de isolatiekosten. Per 2 september is het mogelijk om je subsidie aan te vragen. Heeft u de net energie besparende maatregelen, met betrekking tot huis isolatie, laten verrichten? Maatregelen vanaf 15 augustus 2019 die zijn uitgevoerd en betaald kunnen tevens worden ingediend. De subsidie regeling is beschikbaar tot en met december 2020.

Wilt u meer informatie over hoe de subsidie te regelen is, klik dan hier.

Isoleren met subsidie

Jij denkt er vast ook aan: het verduurzamen van je woning. Maar… waar te beginnen? Vraag het onze experts tijdens een GRATIS advies gesprek: https://www.takkenkamp-isolatie.nl/advies-op-maat/

Geplaatst door Takkenkamp Isolatie op Woensdag 21 augustus 2019