Nog meer genieten van uw woning

Home/Nog meer genieten van uw woning

Met het isoleren van uw huis zorgen we ervoor dat u nog meer plezier gaat beleven aan uw woning. Isolatie van bijvoorbeeld uw vloer zorgt ervoor dat de binnentemperatuur aangenamer wordt. En dat terwijl uw energierekening juist omlaag gaat. Dus aan het eind van het jaar, heeft u kunnen genieten van de gewenste temperatuur in uw huis en wordt u toch blij verrast met een lagere energierekening.

Omdat uw huis een belangrijke plek is, is het ervaren van de juiste temperatuur enorm belangrijk. Hierdoor gaat uw wooncomfort aanzienlijk vooruit. Moeilijk te verwarmen ruimtes, koude voeten en tocht horen hier niet bij. Met isolatie gaat u deze ergernissen tegen. Wij zetten voor u op een rijtje welke voordelen van verschillende isolatievormen u kunt verwachten:

Spouwmuurisolatie

Al veel huiseigenaren kozen voor de voordelen van spouwmuurisolatie. Die voordelen zijn er dan ook volop. Zeker als uw huis vóór 1980 is gebouwd. Dan kunt u zelfs veel geld besparen dankzij spouwmuurisolatie. De relatief lage investering verdient u al binnen 3 tot 5 jaar terug. Volgens een berekening van Milieu Centraal is het rendement van spouwmuurisolatie vergelijkbaar met een rente van 12% op een spaarrekening. Spouwmuurisolatie verhoogt verder de waarde van uw woning en vermindert uw stookkosten. Vocht en tocht houdt u buiten de deur.

Vloerisolatie

Een grote ergernis: koude voeten. De thermostaat hoger zetten helpt vaak nauwelijks. Vloerisolatie daarentegen wél. Daarmee wordt uw vloer zo’n 4 graden warmer. Vocht krijgt bovendien geen kans meer in uw woning. En u bespaart meteen op de stookkosten. Volgens Milieu Centraal is het rendement van vloerisolatie vergelijkbaar met een rente van 8% op een spaarrekening.

Bodemisolatie

De kruipruimte onder uw woning is vast niet uw favoriete plek. Helaas voelen vocht, tocht en schimmels zich hier wél thuis. Het gevolg: een koude vloer, een muffe lucht en schimmelplekken in uw woning. Maar ook: hout- of betonrot en roestende leidingen. Bodemisolatie maakt aan al deze ongemakken een einde. Dat levert u behalve wooncomfort ook nog eens geld op. Volgens een berekening van Milieu Centraal is het rendement van bodemisolatie vergelijkbaar met een rente van 8% op een spaarrekening.

Dakisolatie

Liefst een derde van de warmte in uw woning gaat verloren via uw dak. Zeker als u de ruimte onder het dak verwarmt, bijvoorbeeld bij een slaapkamer op zolder of een plat dak van een aanbouw. Met dakisolatie houdt u de warmte in huis. Zo bespaart u veel geld. Het rendement van dakisolatie is vergelijkbaar met een rente van 9% op een spaarrekening, zo blijkt uit berekeningen van Milieu Centraal.

Advies op maat
Advies op maat
Stel hier uw vraag