Ook in 2021 subsidie op isolatie

Ook in 2021 subsidie op isolatie, SEEH wordt ISDE  

Ook in 2021 kunnen woningeigenaren weer subsidie op isolatie ontvangen, maar deze worden in 2021 niet langer gesubsidieerd vanuit de SEEH-regeling. De nieuwe naam van de verbrede subsidieregeling wordt ‘Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing’, oftewel “ISDE”. Vanaf 4 januari kunt u gebruik maken van de ISDE subsidie regeling! 

  • Er geldt net als bij de oude SEEH-regeling als voorwaarde voor dat er twee besparende maatregelen genomen worden. Dit kunnen 2 isolatiemaatregelen zijn, maar ook een combinatie van 1 isolatiemaatregel met bijvoorbeeld de aanschaf van een warmtepomp is toegestaan. De maatregelen hoeven dus geen twee isolatiemaatregelen meer te zijn.
  • Het minimaal te isoleren oppervlak is voor alle woningtypen gelijk. Voor een aantal woningtypen geldt daardoor een verlaging van het aantal minimaal te isoleren vierkante meters.
  • Het maximale subsidiebedrag is vervangen door een maximale oppervlakte per maatregel waar subsidie voor is aan te vragen.

Combineer verschillende maatregelen

De ISDE subsidie regeling geldt voor dakisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatievloerisolatie en bodemisolatie. Om gebruik te maken van deze subsidieregeling dient u minimaal 2 maatregelen uit te voeren. Nieuw bij deze ISDE subsidie isolatie regeling is dat u isolatiemaatregelen met bijvoorbeeld een zonneboiler of warmtepomp kunt combineren om zo subsidie te ontvangen. Ook nieuw is de mogelijkheid voor subsidie voor het laten aansluiten van de woning op een warmtenet.

Takkenkamp Isolatie helpt u bij de subsidie isolatie aanvraag

Als service helpen wij u graag op weg bij de aanvraag van subsidie, deze procedures zijn complex en daarom ondersteunen wij u zo goed mogelijk.

Het subsidieplafond

Er is een subsidieplafond vastgesteld van 124 miljoen euro voor investeringssubsidie voor warmtepompen, zonneboilers, isolatiemaatregelen en de aansluiting op een warmtenet.

Meer informatie?
Vraag een adviesgesprek aan en laat u adviseren
Lees meer op de website van RVO