Samen met Woonkwartier werken aan duurzaamheidsambities

Home/Samen met Woonkwartier werken aan duurzaamheidsambities

Voor woningcorporaties is een grote opdracht neergelegd: naar een gemiddeld energielabel B in 2021 van het woningbestand. Woningcorporatie Woonkwartier werkt samen met vaste aannemers om hun duurzaamheidsambities te behalen. Henk Verweij, projectleider vastgoedbeheer bij Woonkwartier, vertelt welke duurzaamheidsdoelen ze hebben en hoe ze hierin samenwerken met Takkenkamp.

→ Wat omschrijft Woonkwartier?
Wij zijn een woningcorporatie die dichtbij de klant staat. We volgen ontwikkelingen en vinden het belangrijk om lasten te verlagen voor bewoners. Daarnaast is wooncomfort iets dat hoog in het vaandel staat. Het terugdringen van CO2-uitstoot (lees: verduurzamen) is één van onze belangrijke ambities.

→ Wat is precies jullie ambitie op het gebied van duurzaamheid?
Dat was eerst: naar energielabel B voor ons woningbestand in 2021, maar sinds vorig jaar ook in samenwerkingsverband met zes partijen (waarnaast Takkenkamp als onderaannemer) waarbij verder gekeken wordt dan alleen gemiddeld energielabel B. De vraag is bij ons heel actueel: hoe gaan we zo efficiënt mogelijk middelen inzetten voor duurzaamheid om het woningbezit weer op pijl te krijgen? Dat doen we met middelen als spouwmuurisolatie, bodemisolatie, HR++ glas, binnen dakisolatie.

→ Hoe willen jullie dat bereiken?
Sinds 2017 werken we met 6 vaste aannemingspartijen. We maken maatwerkafspraken maar proberen ook veel meer de externe partner dichter bij het proces te betrekken. Waar ligt de kennis?

Wij willen samen met partners in echte samenwerking ons woningbezit verduurzamen. Voorheen schoof de aannemer pas later aan, nu al vanaf het begin. Wat gaan we doen en hoe gaan we dat bereiken? Samen maken we die keuze. De expertise van de partijen die we erbij betrekken zorgt dat we de juiste dingen doen, en er vooral gekeken wordt dat de euro’s op de juiste plek worden ingezet. Uiteindelijk leveren de maatregelen die we dan uitvoeren veel op voor bewoners. Naast een duurzame woning ook meer wooncomfort en een lagere energierekening.

Bijvoorbeeld in project Porta Pia in Oudenbosch. Hier is net binnen dakisolatie aangebracht en in het najaar worden de spouwmuren geïsoleerd. Takkenkamp Isolatie doet dat in opdracht van Vergouwen Vastgoedonderhoud, één van de zes vaste aannemers in de keten. Door de binnen dakisolatie én de spouwmuurisolatie hebben ze nog meer comfort in hun woning. Tegelijkertijd werken wij op deze manier aan onze doelen in verduurzaming van ons woningbezit.

Naast de energetische maatregelen wordt ook aan de veiligheid van de woning gewerkt. Ook de aan vervanging toe zijnde onderdelen in de woning (badkamer, keuken en toilet) worden waar nodig aangepakt.

Samen met Woonkwartier werken aan duurzaamheidsambities - isolatie Samen met Woonkwartier werken aan duurzaamheidsambities - isolatie Samen met Woonkwartier werken aan duurzaamheidsambities - isolatie Samen met Woonkwartier werken aan duurzaamheidsambities - isolatie

Verduurzamen van woningen door binnen dakisolatie en spouwmuurisolatie. 

Advies op maat
Advies op maat
Stel hier uw vraag