Samenwerken met co-makers

Home/Samenwerken met co-makers

Als we in de toekomst écht van het gas af willen, is een nul-op-de-meter woning een uitkomst. BAM Renovatie Concepten werkt hard aan die ambitie. Recent maakten ze een filmpje dat een stukje achter de schermen laat zien van hoe ze al 6.000 woningen hebben verduurzaamd.

Al jaren werkt BAM in deze projecten samen met vaste co-makers. Takkenkamp Isolatie is ook een trotse co-maker bij Renovatie Concepten. De manier waarop BAM samenwerkt met co-makers, maakt het proces van verduurzaming leuker en gemakkelijker. Wij gingen in gesprek met Tom Jongen (directeur BAM Renovatie Concepten) en spraken over hoe we het beste kunnen samenwerken om de duurzaamheidsambitie gasloos wonen te behalen.

→ Kun je jezelf kort voorstellen?
Ik ben Tom Jongen, directeur bij BAM Renovatie Concepten. In 1999 ben ik begonnen bij de rechtsvoorgangers van BAM bij wat nu Nieuwbouwconcepten heet. In 2013 ben ik gevraagd om Renovatie Concepten een stap verder te brengen, toen nog een start-up. En nu staan we hier, er is veel gebeurd in de laatste vijf jaar.

→ Jullie zijn gaan werken met vaste co-makers, hoe geven jullie invulling aan de samenwerking?
Iedere 8 weken hebben wij een co-makers bijeenkomst. Daar hebben we meerdere doelen mee, namelijk elkaar informeren maar ook elkaar beter leren kennen en elkaar gelijktijdig spreken. We bespreken de dingen waar je tegenaan loopt en kunnen ze op die manier ook actueel oplossen. Dit platform gebruiken we heel bewust zodat de verschillende bedrijven (co-makers) en de coördinerend uitvoerder elkaar regelmatig zien en spreken.

→ Wat is de visie van BAM achter deze manier van samenwerken?
Dat heeft te maken met een bepaalde bedrijfsfilosofie. Een heel pakkend voorbeeld vind ik: stel, je krijgt een relatie met iemand. Neem je dan een contract voor bepaalde tijd? Of heeft de relatie een duur van onbepaalde tijd totdat je allebei geen zin meer hebt? Binnen de zakelijke wereld zijn we allemaal heel gewend om een contract voor bepaalde tijd aan te gaan en daarna houdt de samenwerking op. Wij willen dat graag anders doen. De filosofie die wij willen neerzetten is dat we samen willen werken op basis van continuïteit en capaciteit.

→ Dus wat is dan de ultieme vorm van samenwerken met co-makers?
Elkaar willen begrijpen, vertrouwen hebben en elkaar willen helpen. Dat zijn de drie belangrijke dingen, dingen die nodig zijn om de samenwerking te laten slagen. Als die drie voorwaarden zijn ingevuld, dan kunnen we in onze renovatieprojecten hele mooie dingen doen samen. Goede resultaten neerzetten, maar het ook leuk hebben met elkaar.


Als onderdeel van deze samenwerking streven we naar nog meer NOM woningen in de toekomst.

Ook geïnteresseerd in hoe we kunnen samenwerken in verduurzaming van woningen en gebouwen? Stuur een mail naar aanvragen@takkenkamp-isolatie.nl en we nemen contact op om een afspraak te maken!

Advies op maat
Advies op maat
Contact
Stel hier uw vraag