Subsidie

Op dit moment zijn er veel initiatieven om energiebesparende maatregelen te stimuleren. Dit geldt ook voor isolatie. Let op, voor veel regelingen geldt: op = op! Wees er dus snel bij. We hebben de subsidievoordelen voor u op een rijtje gezet:

Landelijke subsidie

Op 1 september 2016 is er bekend geworden dat het Rijk nieuwe subsidie beschikbaar stelt voor (onder andere) isolatiemaatregelen. Vanaf 15 september kunt u deze subsidie aanvragen. Om in aanmerking te komen voor de subsidie (die kan oplopen tot 20%), zijn er de volgende voorwaarden (bron: MilieuCentraal, 2016):

  • Je bent eigenaar van de woning en je woont er zelf. Je hebt de woning dus niet verhuurd.
  • Je laat 2 of meer van de volgende maatregelen uitvoeren: dakisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie (binnen of buiten), vloer- of bodemisolatie, plaatsen HR++ glas of triple glas.
  • Je laat het hele dak-, gevel-, vloer- of glasoppervlak isoleren. Kies je voor isolatie van een gedeelte van het dak, de gevel, de vloer of het glas, dan is er een minimaal aantal vierkante meters vereist. Voor dak, vloer en glas komt dit neer op ongeveer de helft van het oppervlak, voor de gevel op wat minder dan de helft.
  • Je gaat voor een goede isolatiewaarde: voor dak, vloer en gevel (binnen of buiten) is dit een Rd-waarde van minstens 3,5, voor spouwmuur een Rd-waarde van minstens 1,1, voor HR++ glas een U-waarde van maximaal 1,2 en voor triple glas een U-waarde van maximaal 0,8. De Rd-waarde en U-waarde geven de isolatiewaarde van het materiaal aan

Belastingvoordeel isolatie

Voor het isoleren van uw woning geldt het lage btw-tarief van 6% (i.p.v. 21% btw). Dit geldt echter alleen als uw woning tenminste 2 jaar oud is. Het lage btw-tarief wordt in ieder geval toegepast voor het arbeidsloon van onze isolatiespecialisten. Zijn de materiaalkosten lager dan de helft van het arbeidsloon? Dan betaalt u ook maar 6% btw over de materiaalkosten.

Het lage btw-tarief hoeft u niet aan te vragen. Takkenkamp zet dit automatisch op uw factuur.
Voor een duidelijk en actueel overzicht van de nieuwe maatregelen, raadpleegt u www.energiesubsidiewijzer.nl.

Isolatie voorfinancieren, wat zijn de mogelijkheden?

Bent u voornemens om uw woning te isoleren, om uw huis energiezuiniger te maken? Dan kunt u gebruikmaken van het Nationaal Energiebespaarfonds. Dit fonds is opgericht voor huiseigenaren om slim te investeren in energiebesparende maatregelen in de eigen woning. Hierdoor krijgt u een lagere energierekening en wordt de woningwaarde met een beter energielabel beoordeeld. Van het Nationaal Energiebespaarfonds ontvangt u een lening voor bijvoorbeeld spouwmuurisolatie tegen een aantrekkelijke rente. Zo kunt u dit jaar al beginnen met besparen op uw energieverbruik!

Wilt u weten wat het Nationaal Energiebespaarfonds precies is en voor welke energiebesparende maatregelen u dit kunt inzetten? Lees hier alles over het Nationaal Bespaarfonds.”

Vraag een gratis offerte aanGratis offerte

Share This: