Tijdelijk extra subsidie op isolatie

Home/Tijdelijk extra subsidie op isolatie

Circa 30% subsidie op isolatie in alle gemeenten!

Twijfelt u nog of u uw woning wil laten isoleren? Er is goed nieuws! De subsidie die tot 31 december geldt is verhoogd van 20% naar ongeveer 30%! Bent u eigenaar én bewoner van uw woning? Dan kunt u in aanmerking komen voor de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH). Voorwaarde is dat u 2 of meer energiebesparende isolatiemaatregelen heeft uitgevoerd en betaald.

Wat houdt de isolatiesubsidie in?

Om particuliere woningeigenaren en Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) tegemoet te komen in deze onzekere tijden besloot minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) de subsidiebedragen tijdelijk te verhogen voor beide regelingen van de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH). De verhoging is een tijdelijke verhoging van 20% tot ongeveer 30% van de investeringskosten. De minister wil hiermee woningeigenaren extra financieel ondersteunen zodat zij verduurzamingsplannen kunnen uitvoeren. Dit geldt voor de periode van 1 juni tot 31 december.

Één van de belangrijkste voorwaarden is dat u twee isolatievormen laat uitvoeren. De energiebesparende isolatiemaatregelen waaruit u bij ons uit kunt kiezen, zijn:

  • spouwmuurisolatie: het isoleren van bestaande spouwmuren in de thermische schil
  • dakisolatie: het isoleren van het bestaande dak in de thermische schil, of van de bestaande zolder- of vlieringvloer (als de zolder onverwarmd is)
  • vloerisolatie en/of bodemisolatie: het isoleren van de bestaande vloer en/of de bestaande bodem (ofwel de kruipruimte) in de thermische schil
  • gevelisolatie: het isoleren van de bestaande binnen- of buitengevel met isolatiemateriaal

Met deze maatregel verdient u de investering dus nog sneller terug! Onze adviseurs staan klaar om u van het juiste advies te voorzien, neem gerust contact met ons op!

Kijk voor meer informatie op:
Voorwaarden RVO
Milieu centraal

Advies op maat
Advies op maat
Stel hier uw vraag