Tips voor bewoners

Home/Tips voor bewoners

Als woningcorporatie is de keuze gemaakt; bij een heel aantal woningen worden er energetische maatregelen uitgevoerd. Natuurlijk ook voordelig voor bewoners, uiteindelijk gaan zij flink besparen op energiekosten. Bovendien is de woning waarin ze wonen na de maatregelen duurzaam en bestand tegen de toekomst waarin het streven is om in 2030 energieneutraal te wonen.

Om bewoners mee te krijgen in deze beweging, is het natuurlijk belangrijk de voordelen van bijvoorbeeld vloerisolatie goed over te brengen. Ook duidelijkheid in wat er van bewoners verwacht wordt tijdens het proces, zorgt ervoor dat er meer acceptatie en enthousiasme is voor de maatregelen. Daarom leest u hieronder de beste voorzorgsmaatregelen, aandachtspunten en tips voor bewoners.

  • De woning moet voor vloerisolatie en kruipruimte hebben van minstens 50 cm hoog. Dan kan er namelijk isolatie tegen de onderkant van de vloer worden aangebracht. Heeft de woning geen kruipluik of is de kruipruimte lager dan 35 centimeter? Dan zijn er nog andere mogelijkheden, zoals het isoleren van de bodem van de kruipruimte of de vloer van bovenaf isoleren.
  • De kruipruimte moet goed bereikbaar en toegankelijk zijn. Obstakels in de kruipruimte, zoals afval, puin en opslag worden van te voren (eventueel door ons) verwijderd.
  • Voor de uitvoering moet een bewoner letten op: parkeergelegenheid (min. 2 tot 3 parkeerplaatsen voor ons materieel) en toegankelijkheid van de kruipruimte.
  • Tijdens de uitvoering van vloerisolatie wordt een bewoner geadviseerd de woning te verlaten, tot 2 uur na het afronden van de isolatiewerkzaamheden. Zo kan er goed geventileerd worden.
  • Na de uitvoering moet er blijvend geventileerd worden in de kruipruimte. Dit doen we door middel van aangebrachte ventilatieroosters. Een bewoner moet erop letten dat de ventilatiegaten niet worden geblokkeerd door bloembakken of convectorputten, etc.

Tips

  • Wist u dat vloerisolatie huisstofmijt vermindert? Heeft u vloerbedekking of losse vloerkleden? Dan is het extra verstandig om de vloer te laten isoleren. Op een niet-geïsoleerde vloer met tapijt komt namelijk meer huisstofmijt voor. Vloerisolatie zorgt namelijk voor een warmere en drogere vloer en dus voor minder huisstofmijt.
  • Door vloerisolatie lossen ook vochtproblemen in de kruipruimte op. Geen optrekkend vocht meer vanuit de kruipruimte in uw woning!
  • Toch isoleren maar geen kruipruimte die hoog genoeg is? Dan zijn er nog alternatieven! Lees meer over bodemisolatie.
Advies op maat
Advies op maat
Contact
Stel hier uw vraag