Uitgelicht: dakisolatie

Dakisolatie staat bekend als een vorm van isolatie waar gemiddeld gezien het meeste geld mee bespaard wordt. Omdat warme lucht stijgt, is het ook niet gek om te bedenken dat je met het isoleren van het dak al gauw € 430 tot € 530 per jaar bespaart op je energierekening.

Hoe werkt dakisolatie?

Dakisolatie zorgt er dus voor dat de warme lucht van je woning niet via het dak verloren gaat. Ons vakkundig personeel legt een houten frame aan waar het isolerend materiaal achter wordt geplaatst. Dit wordt gedaan door middel van PIR isolatieschuimplaten en Sipafil Timber Frame. De isolatieschuimplaten hebben een hoge isolatiewaarde waardoor je flink geld bespaart en je woning ook meer waard wordt. Supafil Timber Frame is een glaswol met uitstekende thermische eigenschappen. De combinatie van deze twee isolatiematerialen levert een hoog rendement op.

Hoeveel bespaar ik met dakisolatie?

Gemiddeld gezien bespaar je € 430 per jaar bij een onverwarmde zolder. De zolder wordt in veel huishoudens gebruikt als slaapkamer waardoor de besparing per jaar al gauw oploopt tot € 530. Uit onderzoek van Milieu Centraal blijkt dat het rendement van dakisolatie vergelijkbaar is met een rente van 9% op een spaarrekening.

Hoeveel kost dakisolatie?

Dakisolatie is net als andere vormen van isolatie vakwerk. Omdat ieder dak anders is, is het voor ons lastig om te zeggen hoe duur dakisolatie voor jou is. We kunnen in ieder geval wel zeggen dat de gemiddelde kosten voor dakisolatie op € 3.150 liggen. Dit kan als veel klinken, maar met een besparing van ruim € 500 per jaar betekent dit dat je je investering na zo’n 6 jaar terug hebt verdiend. Daarnaast is het voor isolatiewerken gebruikelijk 75% tot 100% van het geïnvesteerde bedrag toe te voegen aan de waarde van de woning. Als je alles bij elkaar optelt kom je al gauw tot de conclusie dat de keuze voor dakisolatie niet verkeerd is.

Advies op maat
Contact
Takkenkamp Isolatie Dakisolatie binnenzijde