Verhoog uw energielabel met isolatie!

Takkenkamp is partner van Vattenfall


Energielabel G, F of E? Wanneer je in een oud huis woont is dit waarschijnlijk het geval! Een energielabel geeft namelijk aan hoe energiezuinig en comfortabel een huis is in vergelijking met huizen uit dezelfde categorie. Oudere huizen hebben over het algemeen een lager energielabel omdat ze bijvoorbeeld nog niet goed geïsoleerd zijn. In deze blog vertellen we u alles over het nut van energie labels en misschien nog wel belangrijker: wat u kunt doen om het energielabel van uw huis te verhogen door bijvoorbeeld beter te isoleren.


Waarom energie labels?

Een energielabel is eigenlijk een handige tool om in één oogopslag te kunnen zien hoe energiezuinig en comfortabel een woning is. Hoe roder een label, hoe slechter het gesteld is met het energieverbruik van de woning. Ziet u dat een label groen is, bijvoorbeeld B of A? Dan kunt u ervan uit gaan dat het huis weinig energie verbruikt.
Tegenwoordig wordt er ook vaak gesproken over de energie-index als het gaat om energie labels.

Vooral wanneer u uw huis gaat verkopen of als u zich aan het oriënteren bent op een nieuwe woning, is het kijken naar een energielabel erg belangrijk. Een huis met een gunstig energielabel is niet alleen goed voor de portemonnee, omdat de energiekosten laag zullen zijn, maar ook voor het comfortabeler leven in huis.
Gaat u niet verhuizen of verkopen, maar wilt u wel fijner en goedkoper wonen? Dan is een energielabel verhoging ook een goede zet!

Oud(er) huis, laag label

Bij oudere huizen is het vaak zo dat er een lager (voorlopig) energielabel is afgegeven. Heeft uw huis energielabel G? Dan is er waarschijnlijk nog geen maatregel genomen in het verduurzamen van het huis. Denk hierbij aan: isolatie, een HR combiketel, HR++ glas, een warmtepomp of zonnepanelen. In dit geval is er nog veel winst te behalen, zowel in energiekosten als in comfort! Hoe hoger het label, hoe meer maatregelen er al zijn genomen om de energiekosten te verlagen.

Voordelen van het energielabel verbeteren

Als een huis een hoog energielabel heeft, heeft dat verschillende voordelen:

  • Het is comfortabeler in huis. Door goede isolatie van muren, bodem en/of dak en bijvoorbeeld HR++ beglazing, is het huis veel makkelijker te verwarmen en warm te houden. Ook blijft de woning met warme dagen een stuk koeler binnen.
  • Een lagere energierekening. Investeren in verduurzamingsmaatregelen zorgt ervoor dat uw huis veel minder energie gaat verbruiken, dit zorgt voor een aanzienlijk lagere energierekening.
  • Beter voor het milieu. Een energiezuinig huis stoot minder CO2 uit, dit is een bijdrage aan een beter milieu. Daar profiteren we uiteindelijk allemaal van.
  • Waardestijging van het huis. Zeker niet onbelangrijk: door een hoger energielabel neemt de waarde van uw woning toe. De reden hiervan is het feit dat een koper zelf minder hoeft te investeren in het energiezuinig maken van de woning.

Gratis advies over het energiezuinig maken van uw huis met isolatie

Heeft uw woning een laag energielabel en wilt u weten welke maatregelen u kunt nemen om dit te verhogen met behulp van isolatie? Maak een gratis afspraak met één van onze adviseurs. Wij komen op locatie om uw woning te bekijken. Aan de hand van de huidige situatie adviseren wij welke maatregelen ervoor zullen zorgen dat u flinke stappen zult zetten in het energielabel.

Vraag hier zo’n (gratis) adviesgesprek aan.