Spelletje spelen op een comfortabele vloer

Vloerisolatie

Ga tocht en vocht te lijf met vloerisolatie

Een grote ergernis: koude voeten. De thermostaat hoger zetten helpt vaak nauwelijks. Vloerisolatie daarentegen wél. Daarmee wordt uw vloer zo’n 4 graden warmer. Vocht krijgt bovendien geen kans meer in uw woning. En u bespaart meteen op de stookkosten. Volgens Milieu Centraal is het rendement van vloerisolatie vergelijkbaar met een rente van 8% op een spaarrekening.

Vloerisolatie wordt ook wel kruipruimte isolatie genoemd omdat de isolatie wordt aangebracht via de kruipruimte. Lees op deze pagina alles over vloerisolatie.

Uw kruipruimte isoleren

Het isoleren van de vloer lost veel problemen op. Een vochtige kruipruimte? Een koude vloer? Tocht in huis? Vloerisolatie is het antwoord. Woningen van voor 1982 hebben meestal een vloer die nog niet geïsoleerd is. Is uw woning jonger dan 1982? Dan is uw vloer hoogstwaarschijnlijk al geïsoleerd tijdens de bouw.

Vloerisolatie wordt binnen een dag aangebracht door onze isolatiespecialisten. Via het kruipluik gaan zij onder de vloer waar het isolatiemateriaal wordt aangebracht tegen de onderkant van de vloer. In de meeste gevallen is dit een isolatieschuim (Jetspray of Elastospray). In het filmpje is goed zichtbaar hoe de isolatie er onder de vloer uitziet.

Wat is een kruipruimte?

Om vloerisolatie aan te kunnen brengen is een kruipruimte noodzakelijk. De kruipruimte is een kleine ruimte onder de vloer van de begane grond. Deze ruimte is te bereiken via het kruipluik of kruipgat. Vaak bevindt het kruipluik zich bij de voor- of achterdeur of bij de meterkast.

Geschikte kruipruimte voor isolatie

Wanneer is uw kruipruimte geschikt voor vloerisolatie? Omdat onze isolatiespecialisten in de kruipruimte aan het werk gaan en alle compartimenten van de vloer moeten bereiken, moet de kruipruimte minimaal 50 centimeter hoog zijn. Is deze lager dan 50 centimeter maar heeft u wel last van vochtproblemen in de kruipruimte? Dan is bodemisolatie een goed alternatief.

Voordelen van vloerisolatie

Het isoleren van uw kruipruimte brengt veel voordelen met zich mee. Als u uw vloer laat isoleren bent u verzekerd van de volgende voordelen:

  • Geen optrekkend vocht meer vanuit de kruipruimte in uw woning.
  • Geen koude vloer meer. Met vloerisolatie maak je een duidelijke scheiding tussen de koude kruipruimte en uw warme woning. Kou kan dus niet meer vanuit de kruipruimte omhoog trekken.
  • Snelle terugverdientijd. Gemiddeld is vloerisolatie al binnen 5 jaar terugverdiend.
  • Relatief lage investering gezien de besparing per jaar.
  • Verhoogt de waarde van uw woning. Vloerisolatie zorgt voor een beter energielabel, omdat je woning duurzamer en energiezuiniger is.

Wat kost vloerisolatie?

Kijk hieronder wat u kunt besparen met vloerisolatie per soort woning. Per type woning ziet u de gemiddelde isolatieoppervlakte. Uw te isoleren vloeroppervlakte kunt u zelf vaststellen door de lengte x breedte van de woning op te meten en daarbij opgeteld de totale omtrek van de vloer, vermenigvuldigd met 0,30 cm. Isoleren is maatwerk, de vermelde investeringskosten zijn indicatief.

 

Tussenwoning
Oppervlakte ± 35m²
Rijtjeswoning
Oppervlakte ± 50m²
Hoekwoning
Oppervlakte ± 50m²
2-onder-1-kap
Oppervlakte ± 60m²
tussenwoningrijtjeshuishoekwoningvrijstaand
± Investering: € 1.100,- *

Besparing per jaar:± € 180,-

Terugverdiend: 6 jaar

± Investering: € 1.450,- *

Besparing per jaar:± € 260,-

Terugverdiend: 5 jaar

± Investering: € 1.450,- *

Besparing per jaar:± € 260,-

Terugverdiend: 5 jaar

± Investering: € 1.650,- *

Besparing per jaar:± € 300,-

Terugverdiend: 5 jaar

* prijzen zijn gebaseerd op informatie van Milieucentraal peildatum januari 2016. Voor vragen kunt u contact opnemen met onze adviseur.

Vraag nu een gratis offerte aanGratis offerte

Het beste isolatiemateriaal

JetsprayJetSpray vloerisolatie is een uniek, duurzaam systeem en wordt toegepast voor na isolatie bij betonvloeren. Dit systeem is een samenstelling van minerale vezels van hoogwaardige kwaliteit en een organisch bindmiddel en een primer. Het isolatiesysteem is eenvoudig in spray-vorm aan te brengen en levert uitstekende thermische prestaties.
Elastospray (polyurethaan)Tegen de onderzijde van de vloer wordt met een spuitpistool de twee componenten, luchtdichte isolatie schuimlaag van hoge kwaliteit aangebracht. Deze wordt in enkele lagen gespoten en is binnen enkele minuten volledig uitgehard. Behalve de onderzijde van de vloer worden ook de ‘koude muren’ (buiten funderingsranden) over een bepaalde hoogte mee geïsoleerd. Hiermee worden koudebruggen(*) zo veel mogelijk voorkomen.
TONZON

Tegen de onderkant van de vloer brengen wij de TONZON® Thermoskussens aan. Deze kussens worden per woning op maat gemaakt en bestaan uit 3 lagen flinterdunne maar oersterke gemetalliseerde folie.  Tijdens de montage stroomt lucht in de kussenkamers.

Na hermetische afsluiting van de kussenkamers zorgt de daarin opgesloten lucht samen met de reflecterende folie voor het weerkaatsen van de stralingswarmte die anders via de vloer verloren dreigt te gaan.

Tevens wordt een kruipruimtefolie aangebracht op de bodem van de vloer. Hierdoor wordt de kruipruimte droog en werkt de isolatie vele malen beter.