Voordelen van isolatie

Het toepassen van isolatie aan je woning heeft veel voordelen. En daarnaast is het makkelijk te regelen. Je neem contact op met een isolatiebedrijf, je maakt een afspraak en de klus wordt voor je geklaard. Dit geldt voor mensen die zelf een woning hebben. Huur je een woning? Dan kun je de verhuurder de voordelen van het isoleren van de woning eens laten zien. Want minder energiekosten is natuurlijk niet alleen gunstig voor jou, ook voor de verhuurder. Hieronder de vijf belangrijkste – volgens ons – redenen om een woning te laten isoleren.

Snelle terugverdientijd

Als voorbeeld: de investering in dakisolatie verdient zich meestal binnen 5 tot 8 jaar terug. En wanneer de energieprijzen stijgen wordt de terugverdientijd zelfs nog kleiner. Daarbij kan het voorkomen dat je in aanmerking komt voor subsidie. Op die manier wordt de terugverdientijd nog eens extra verkort.

Minder energiekosten

Door je woning te isoleren heb je minder energiekosten, je hebt namelijk minder energie nodig om je woning te verwarmen bijvoorbeeld. De hoogte van de energiebesparing is afhankelijk van het type woning. Of je bijvoorbeeld buren hebt of niet. De energiebesparing loopt uiteen van 12 tot 14% bij een tussenwoning en van 25 tot 26% bij een vrijstaande woning.

Verhoging van de waarde van je woning

Energiebesparende maatregelen aanbrengen wordt gezien als het verbeteren van je woning. Daarom is een investering in energiebesparende maatregelen een goede manier om de waarde van je woning te verbeteren. Daarbij maken de lage energiekosten ook een goede indruk op potentiële nieuwe kopers.

Verbetering van wooncomfort

Door het isoleren van een woning wordt de oppervlaktetemperatuur aan de binnenzijde van de woning verbeterd. Dit resulteert in minder energieverbruik, maar daarbij wordt ook het binnenklimaat van de ruimte een stuk prettiger.

Milieuverbetering

Doordat het isoleren van je woning zorgt voor minder verbruik van energie, draag je direct bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Zo bespaar je zowel het milieu als je portemonnee. Alleen maar voordelen dus.

Advies op maat
Contact
Takkenkamp Isolatie Vloerisolatie