Waarom niet zelf isoleren?

Het isoleren van je woning is misschien iets dat al langer op je ‘to-do lijstje’ staat. Een aangenamere temperatuur, minder tocht en een lagere energierekening zijn immers zaken die ons allemaal wel aanspreken. Misschien toch maar eens zelf isoleren? Want; hoe moeilijk kan het zijn, dat isoleren? Het advies: laat een gecertificeerd bedrijf de isolatie van je woning uitvoeren.Waarom je beter niet zelf kunt gaan isoleren? Wij geven je de 5 belangrijkste redenen:

1 | Gebrek aan ervaring

Misschien wel de belangrijkste reden is het gebrek aan ervaring. Een gecertificeerd isolatiebedrijf weet op basis van jarenlange ervaring hoeveel tijd iets kost, wanneer een woning geschikt is voor isolatie, welke gevolgen kunnen optreden, hoeveel materiaal er nodig is, welke isolatie het meest effectief is etc. Het gebrek aan ervaring kan bijvoorbeeld zorgen dat je teveel materiaal koopt en dus te maken hebt met verspilling. Of je komt er tijdens het isoleren (van bijvoorbeeld het dak) achter dat het klusje toch niet zo makkelijk gepiept is als aanvankelijk gedacht, waardoor je er veel meer tijd in moet steken. Kortom: gebrek aan ervaring kan ervoor zorgen dat je meer nadelen dan voordelen hebt van het isoleren.

2 | Onvoorziene gevolgen

Door het gebrek aan ervaring kun je te maken krijgen met vervelende gevolgen. Wanneer er bijvoorbeeld niet genoeg ventilatieruimte wordt toegepast, kan er schade aan je woning ontstaan door vochtvorming. Ook kan het zo zijn dat je toch het verkeerde isolatiemateriaal hebt aangebracht, waar je pas achter komt wanneer je hoopt uiteindelijk iets te gaan merken van de isolatie. Schade door verkeerde isolatie is erg vervelend en kan veel geld kosten om het weer te herstellen.

3 | Geen subsidie

Met de landelijke subsidie die beschikbaar is voor isolatie van je eigen woning, is het heel aantrekkelijk om op dit moment te gaan isoleren. De investering gaat je namelijk minder geld kosten en daarbij ga je gegarandeerd besparen op je energierekening. Maar wist je dat subsidie alleen wordt toegekend wanneer de isolatie wordt aangebracht door een gecertificeerd bedrijf? Lees meer over de landelijke subsidie.

4 | Hogere kosten

Het kan aantrekkelijk lijken om zelf te isoleren omdat je denkt kosten te besparen. Denk er echter aan dat isolatiebedrijven andere inkoopbedragen betalen voor isolatiematerialen dan de bedragen die je zou betalen bij een bouwmarkt. Deze kortingen op isolatiemateriaal kunnen aan de particulier worden doorberekend. Ook de vorige redenen zorgen ervoor dat je toch niet altijd goedkoper zelf kunt isoleren. Gebrek aan ervaring en onvoorziene gevolgen kunnen hoge kosten tot gevolg hebben. Het mislopen van subsidie is natuurlijk ook niet iets waardoor je investering lager wordt.

5 | Geen 10 jaar garantie

Bij een gecertificeerd isolatiebedrijf heb je vaak lange tijd garantie. Bij Takkenkamp is dat zelfs 10 jaar. Neemt bijvoorbeeld het effect van het isolatiemateriaal af of ontstaat er vocht op plekken als gevolg van de isolatie? Dan geven wij u garantie voor een goede oplossing van dat probleem. Zelf isoleren en toch problemen ervaren na isolatie? Dan zul je misschien alsnog een isolatiebedrijf de schade moeten laten herstellen.

Wij helpen u graag in advies en uitvoering!

Advies op maat
Contact
Takkenkamp Isolatie Dakisolatie