Wat levert vloerisolatie op?

Home/Wat levert vloerisolatie op?

Waarom hebben jullie besloten mee te doen met het project van energetische maatregelen?

Omdat de woning daardoor comfortabeler wordt en ook daadwerkelijk ís geworden. Het is nu 12 uur en de kachel is nog niet aan geweest. En het is hier heerlijk aangenaam. 19,5 graden, daar worden we wakker mee. Af en toe slaat de thermostaat aan, als het echt heel koud is. Tegen een uur of drie zet ik hem even aan. Echt een verschil met hoe het hiervoor was, we verbruiken nu al minder gas.

En ook natuurlijk voor het milieu. Dat de woning duurzamer is. Maar ook dat er wat minder gas en kolen worden verbruikt. Ik vind dat alle mensen daar hun steentje aan bij moeten dragen. Doordat we naast vloerisolatie ook spouwmuur- en dakisolatie hebben laten uitvoeren, blijft de warmte echt goed binnen.

Maar u merkt dus eigenlijk meteen al het verschil?

Ja absoluut. Niet alleen doordat het hier aangenamer is qua temperatuur, maar ook in vochtigheid. De ramen zijn écht minder beslagen.

Wat heeft u gemerkt tijdens het proces van uitvoering?

De mensen die hier waren vond ik vriendelijk, maar ook heel vakkundig. Het meeste respect heb ik voor de mensen die hier onder de vloer moesten. Wij hadden geen kruipruimte en die is eerst uitgegraven. Dus eerst moest er iemand komen die het zand ging uitgraven en wegzuigen. En toen nog isoleren. Nogmaals; respect voor de mannen die onder de vloer werken.

Samenvattend is wat vloerisolatie (samen met andere typen van isolatie) oplevert voornamelijk comfort voor bewoners. Aangenamer leven en minder stoken! Per maand besparen ze dus op energiekosten, maar in het leefcomfort gaan ze er juist op vooruit.

Onze zakelijke adviseur Noord-Nederland is Jan van Waarden, te bereiken op 06 46672274.
Onze zakelijke adviseur Midden en Zuid-Nederland is Marcel van Haren, te bereiken op 06 15169973.

Ook eens praten over wat energetische maatregelen voor gevolgen kunnen hebben voor bewoners? Stuur dan een mail naar aanvragen@takkenkamp-isolatie.nl voor een vrijblijvend adviesgesprek!

Advies op maat
Advies op maat
Stel hier uw vraag