Water in kruipruimte

Home/Water in kruipruimte

Het merendeel van de huizen in Nederland beschikt over een zogenaamde kruipruimte die onder het hele gebouw doorloopt. Middels de kruipruimte is het mogelijk om leidingwerk als elektriciteit, gas en riolering te bereiken. De bodem van een kruipruimte bestaat meestal uit een natuurlijke ondergrond of soms een betonnen vloer. Doordat een natuurlijke ondergrond zich hetzelfde gedraagt als de gewone buitengrond heeft u ook te maken met dezelfde eigenschappen. Dit betekent onder andere dat de grond vochtig wordt en verzakt. Daarnaast kan ook ongedierte er zich nestelen en schimmelvorming voorkomen.

Als er permanent een laag water in uw kruipruimte blijft staan, is het belangrijk om te ontdekken waardoor er water staat. Dit kan namelijk te maken hebben met een hoge grondwaterspiegel, maar kan bijvoorbeeld ook veroorzaakt worden door lekkages. Mocht lekkage de oorzaak zijn dan is het belangrijk om een oplossing te vinden.

Waar u in ieder geval rekening mee moet houden is dat er hierdoor ook veel warmte verloren gaat. Het aanbrengen van bodemisolatie of het isoleren van de onderkant van de vloer kan een oplossing zijn. Hierdoor hoeft de verwarming minder hoog en bespaart u op de energierekening.

Advies op maat
Advies op maat
Contact
Stel hier uw vraag